Ruststand: 1-1
Eindstand: 3-2
Doelpuntenmakers: Frank Averesch (0-1) en Marco Hopman (3-2)

Na het gelijke spel van vorige week werd er deze week gespeeld tegen HHC 2. Een ploeg met wisselende uitslagen en met 1 punt meer op de ranglijst. Winst was gezien de ranglijst geen overbodige luxe.

Vanaf het begin was duidelijk dat HHC het spel wilde maken door snel combinatiespel en hoog op helft tegenstander storen na balverlies. Het eerste kwartier maakten we een aantal keer dankbaar gebruik van de ruimte achter de verdediging van HHC en dit leidde ook tot de 0-1 van Frank Averesch. Ondanks het betere veldspel van HHC was de voorsprong zeker niet onverdiend te noemen, vanuit de counter werden we veelvuldig gevaarlijk.

De 1-1 ruststand was een terechte ruststand aangezien HHC de wedstrijd meer en meer naar zich toe trok in de eerste helft. Mooie aanvallen en combinaties wisselden elkaar af en wij werden gedwongen tot verdedigen op eigen helft. Een terechte gelijkmaker kwam van de voet van de goed spelende spits van HHC.

Na rust bleef HHC het tempo hoog houden en ons onder druk houdend zorgden zij ervoor dat wij niet in staat waren om onder de druk uit te spelen. Door twee individuele fouten aan onze zijde kwam HHC tot 3-1 voorsprong die gezien het overwicht dat zij hadden meer dan terecht was. Aan de andere kant mogen dat soort fouten niet meer gemaakt worden op dit niveau en in deze leeftijdscategorie. Een zure maar hopelijk goed les voor ons.

Na de 3-1 van HHC besloot Excelsior'31 om alles op alles te zetten om terug te komen in de wedstrijd. Dit lukte met opportunistisch voetbal waarbij Marco Hopman de 3-2 aantekende. In de slotfase kregen we nog een paar goede kansen om tot score te komen maar de goed keepende doelman van HHC voorkwam dit.

Het niveau verschil was te groot in deze wedstrijd waardoor wij gedwongen werden tot verdedigen en countervoetbal. Hoewel we altijd moeten proberen op te bouwen zullen we ook moeten leren dat in dit soort wedstrijden de kansen liggen in het hanteren van de dieptepass en diepgang vanuit het middenveld achter de verdediging van de tegenpartij.