Foto bij Excelsior'31 verliest nuttig oefenduel van WKE (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Rob Snijders

Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Het eerste elftal van Excelsior'31 is 2016 begonnen met een oefennederlaag tegen WKE. In Emmen werd het 2-1 voor de thuisploeg.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dat resulteerde in een 0-0 ruststand. Vlak na rust kwam WKE op voorsprong. Uit een hoekschop wist Kevin Geurts de bal binnen te schieten. Even later dacht Mark Breukink via een afstandsschot de gelijkmaker te maken, maar zijn schot keerde via de onderkant van de lat terug in het veld.

Een kwartier voor tijd moest Excelsior'31-doelman Arjan Kok het veld verlaten met een rugblessure. Nog voordat zijn vervanger Mart Nieuwenhuis ook maar één keer de bal aan kon raken, stond de 2-0 al op het scorebord. Maurice Kampman wist het laatste tikje te geven na een vrije trap.

Vlak voor tijd schoot Danny Schoenmaker, op aangeven van Jurriaan Seppenwoolde, de verdiende 2-1 binnen. Excelsior'31-trainer Rob Snijders gaf na de wedstrijd aan terug te kunnen kijken op een nuttige oefenwedstrijd tegen de koploper van de zondagtopklasse.

Volgende week zaterdag 16 januari staat voor Excelsior'31 het laatste oefenduel ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft op het programma. Op Sportpark de Koerbelt is dan zondaghoofdklasser RKHVV de tegenstander. Het duel begint om 15.00 uur.

WKE - Excelsior'31 2-1 (0-0)
48. Kevin Geurts  1-0
80. Maurice Kampman  2-0
85. Danny Schoenmaker  2-1

Opstelling Excelsior'31: Arjan Kok (76. Mart Nieuwenhuis), Mitch Stockentree, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Dylan Vosskühler (46. Kevin Troost), Amanuel Isa, Joran Pot, Michel Gerritsen Mulkes, Mark Breukink (76. Danny Schoenmaker), Patrick Gerritsen (80. Daan Ligtenberg), Gradus Hempenius (46. Marco ten Bolscher).