Jan Kosters en Ria Zandvoort winnen Nissan Kia Beltman darttoernooi

Foto bij Jan Kosters en Ria Zandvoort winnen Nissan Kia Beltman darttoernooi

Jan Kosters en Ria Zandvoort winnen Nissan Kia Beltman darttoernooi

Door Martin Klaassen

De laatste pijl van de 2015-2016 editie van het Nissan Kia Beltman darttoernooi is gegooid. Met de winnende dubbel 6 van Jan Kosters kwam er een eind aan drie dagen dartvermaak in het clubhuis van Excelsior’31. Jan Kosters en Ria Zandvoort mogen zich komend jaar titelhouder noemen.

Onder leiding van de Supportersvereniging van Excelsior’31 en Dartvereniging De Mölle werd op donderdag en vrijdag de poulefase afgewerkt. Ongeveer 75 darters gingen de strijd met elkaar aan, op weg naar de grote blinkende bokaal die zaterdag op de beste darter stond te wachten. De winnaar van de laatste drie edities, Alex Pas, was er dit jaar niet als deelnemer bij. Er zou dus hoe dan ook een nieuwe winnaar komen.

Poules des doods, reputaties die afbrokkelden of kracht bij werden gezet. Nieuwe talenten aan het front en ervaren darters die weer van zich deden spreken: alles zat er dit jaar weer in. Van hoge uitgooien tot een eeuwigheid klooien op de dubbel 1.

Het zorgde zaterdag bij de mannen in de winnaarsronde voor een laatste 16 met de volgende wedstrijden: Arek Gruszka vs Jan Schuurman (3-0), Ferdinand van de Velde vs Gerald Zandvoort (3-1), Rolf Wolterink vs Daan Kreijkes (2-3), Robert Harbers vs Erik Leeuwis (3-2), Michel Wold vs Jan Fransen (3-1), Jan Kosters vs  Henry Zandvoort (3-1), Emiel van den Belt vs Robert Elshof (3-0) en Rinaldo Paalman vs Gerben Pluimers (2-3).

De ontmoeting tussen de oud-winnaars Jan Kosters en Henry Zandvoort sprong daarbij in het oog. Het was niet de eerste keer dat ze elkaar een vroegtijdig stadium tegenkwamen. Nadat Henry Zandvoort al op vrijdagavond het vuur aan de schenen werd gelegd door Daan Kreijkes, was Jan Kosters degene die hem uitschakelde.

Jan Kosters voegde zich later ook bij de laatste 4, door Michel Wold met 3-1 af te laten zwaaien. Arek Gruszka (3-1 winst op Ferdinand Van de Velde), Daan Kreijkes (3-0 winst op Robert Harbers) en Gerben Pluimers (3-1 winst op Emiel van den Belt) waren de overige drie halve finalisten.

De halve finales waren niet met elkaar te vergelijken. Waar Jan Kosters weinig moeite had met Gerben Pluimers (4-0), was het bij Arek Gruszka en Daan Kreijkes spannend tot de laatste pijl. Gruszka won de best of 7 met 4-3.

In een typisch dartsfeertje en met mastercaller Gerard Baan met de microfoon in de hand stond als eerste de vrouwenfinale op het programma. Sandra Schulenburg en Ria Zandvoort hadden zich hiervoor geplaatst door van Annemiek Kosters en Patricia Zandvoort te winnen. Ria Zandvoort was in de finale met 3 - 0 te sterk voor Sandra Schulenburg.

Dat er bij de mannenfinale veel op het spel stond, was te merken. Arek Gruszka en Jan Kosters maakten er een mooie partij van. Het resulteerde in een 5-3 overwinning voor Jan Kosters. De kampioen van 2010 kwam met 2-0 voor, maar zag Gruszka terugkomen naar 2-2. Kosters nam vervolgens opnieuw de leiding, maar kreeg ook de 3-3 weer om zijn oren. De uitgooi van 100, voor de 4-3 was de inleiding voor de winst. De 5-3 volgde en daarmee was de dartkampioen van 2015-2016 bekend!

De verliezersronde bij de vrouwen werd gewonnen door Babet Bloemendaal. Ze won in de finale van Delia Heuten. De verliezersronde bij de mannen was een prooi voor André ten Bolscher. Hij won van Dennis Veneklaas.

De Supportersvereniging en Dartvereniging de Mölle bedanken iedereen die erbij was en meehielp aan de gezellige sfeer.

Heb je de dartsmaak te pakken, schrijf je dan met je dartmaatje in voor het koppeldarttoernooi, georganiseerd door dartvereniging De Mölle. Het toernooi vindt vrijdagavond 22 januari plaats in het clubhuis van Excelsior’31. Voor meer informatie en het inschrijfformulier klik je hier.

Kalender icoon zondag 10 januari 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers