Zaalvoetballers Excelsior’31 maatje te klein voor LZV/Kuypers Hair&Wel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 maatje te klein voor LZV/Kuypers Hair&Wel

Samenvatting LZV/Kuypers Hair&Wel - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

Vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 in de eerste divisie het in Lichtenvoorde af moeten leggen tegen LZV/Kuypers Hair& Wel. De nummer twee op de ranglijst was een maatje te groot voor de hekkensluiter uit Rijssen. Het werd uiteindelijk, enigszins geflatteerd, 8-1.

Excelsior’31 moest het deze avond doen zonder aanvoerder Arnoud Baan en Gilano Samangoen die beiden geblesseerd zijn. Tom Kamphuis, Miguel Parera en Rik Harbers werden toegevoegd aan de selectie.

Dat de gastheren meestrijden om de titel leek er in de beginfase van de wedstrijd niet echt op. Excelsior’31 deed de eerste tien minuten niets onder voor LZV/Kuypers Hair&Wel. Sterker nog, het had op een 0-2 voorsprong kunnen staan. Twee grote mogelijkheden werden in de beginfase niet benut. Een lesje in effectiviteit brak Excelsior’31 op. Beide teams kregen in de eerste helft evenveel mogelijkheden, maar de ruststand was met 3-0 in het voordeel van LZV/Kuypers Hair&Wel.

Na vier minuten te hebben gespeeld in de tweede helft leek het weer spannend te worden. John Lubbers knalde een toegekende vrije trap snoeihard in de goal: 3-1. Gezien de verkregen kansen in de eerste helft, had Excelsior’31 de hoop er weer een wedstrijd van te kunnen maken, maar het kwam bedrogen uit. Een zeldzaam slippertje van keeper Willard Baan leidde de 4-1 in. Hierna creëerde Excelsior’31 nog wel een paar kansen, maar de kopjes gingen langzaam hangen. LZV/Kuypers Hair&Wel maakte hier dankbaar gebruik van en uit een aantal mooie counters scoorden zij nog viermaal, waardoor er een 8-1 eindstand op het scorebord stond.

Door de overwinning van ZVVM/Campus op RS is Excelsior’31 weer hekkensluiter. Rechtstreekse handhaving begint met nog acht wedstrijden te spelen een hele lastige opgave te worden. Dan dienen de Rijssenaren drie ploegen onder zich te houden. De nummer laatst degradeert rechtstreeks, twee teams er boven spelen nacompetitie.

Excelsior’31 is nu twee weken vrij van competitieverplichtingen, waarna het op 12 februari afreist naar Limburg om het op te nemen tegen een andere titelkandidaat: Amicita/Bert Zeegers uit Heel.

Doelpunten Excelsior’31: John Lubbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Nathan Oraile, John Lubbers, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Henk Lankamp, Tom Kamphuis, Miguel Parera en Rik Harbers