Spartaans avondje levert Excelsior’31 2 zaal drie punten op

Foto bij Spartaans avondje levert Excelsior’31 2 zaal drie punten op

Afgelopen vrijdagavond heeft het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen van het klassement. Dankzij een 2-6 overwinning op Sparta Enschede 1, en het puntenverlies van de directe concurrentie zijn de Excelsioren de eerste en tweede plaats tot op respectievelijke 5 en 1 punten genaderd.

Zonder de nog geblesseerde Ruben Oraile begon Excelsior’31 goed aan de wedstrijd en creëerde het snel enkele kansen. Toch waren het de gastheren die er na een mislukte cornervariant van Excelsior’31 snel uit braken en voor 1-0 tekenden. Dit veranderde echter niets aan het spelbeeld en onder druk van Excelsior’31 besloot een Spartaanse speler, niet geheel bewust, de bal met zijn hand uit te verdedigen. De goed fluitende scheidsrechter van Lune legde de bal terecht op de stip en het was Sander Kwintenberg die met een kiezelhard schot de uitstekende keeper van Sparta Enschede geen kans gaf.

Hoewel de Excelsioren nu bloed roken was het toch Sparta Enschede dat na een opeenstapeling van persoonlijke fouten in de organisatie van Excelsior’31 de 2-1 maakte en ervoor zorgde dat Excelsior’31 weer tegen een achterstand aankeek. Deze tweede tegenslag zorgde even voor verwarring, waardoor de gastheren zelfs een grote kans op de 3-1 kregen. Gelukkig voor de gasten viel deze niet, en 5 minuten voor het einde van de eerste helft wist Sander Kwintenberg met een prachtige afstandsknal de stand op 2-2 te zetten. Na deze goal waren de gastheren het even helemaal kwijt en enkele minuten later was het Rik Harbers die met een droge knal voor de terechte 2-3 zorgde.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat het spel an sich redelijk tot goed was, maar werd wel benadrukt dat persoonlijke fouten in de tweede helft uit den boze waren en dat tegentreffers ten koste van alles voorkomen moesten worden. Dat Gerald Keizer deze uitspraak serieus meende bewees hij wel toen hij in de tweede helft een doorgebroken Spartaan allesbehalve subtiel een scoringskans ontnam. De scheids beloonde dit kordate optreden echter met een gele kaart waardoor de situatie er voor Excelsior’31 niet beter op werd. Desondanks wist het viertal Excelsioren met een man minder de bevrijdende 4-2 te maken. Het was de sterk spelende Miguel Parera die met een subtiel lobje Tom Kamphuis bediende, die de bal hard tegen de touwen kopte. Het Spartaanse verzet was nu gebroken en via goals van Tom Kamphuis en Rik Harbers, die via een ingenieus hakje van Niek Haase vrij voor de keeper werd gezet, wist Excelsior’31 nog uit te lopen naar 2-6.

Al met al kan het team van Gerald Keizer en Arjan Kistemaker, alias ‘De Kist’, terugkijken op een succesvolle avond. Over anderhalve week zetten de reserves de jacht op de koplopers van de Hoofdklasse G voort, en treden zij thuis aan tegen het voormalige team van Arjan Kistemaker, tevens rode lantaarndrager, FC Eibergen.

Doelpunten Excelsior’31 2: Sander Kwintenberg 2x, Rik Harbers 2x en Tom Kamphuis 2x

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Remco Haan, Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Tom Kamphuis, Niek Haase, Rik Harbers en Miguel Parera
Speler-/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker