Excelsior'31 heeft geen kind aan DOS'37 (samenvatting & foto's geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 heeft geen kind aan DOS'37 (samenvatting & foto's geplaatst)

Excelsior'31 heeft geen kind aan DOS'37 (samenvatting & foto's geplaatst)

* Klik hier voor 134 foto's (copyright www.excelsior31.nl) de rest volgt maandagochtend

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



Reactie Mitch Stockentree



Reactie Rob Snijders



Reactie Philip Agteres



Door Martin Klaassen

Een week later dan gepland begint Excelsior’31 aan deel twee van de competitie. Voorafgaand aan het Twentse onderonsje tegen DOS’37 was al duidelijk dat Excelsior’31 in kon lopen op koploper Harkemase Boys. De Friese concurrent hoefde vanwege een afgelasting niet aan de bak tegen nummer 3 Staphorst. Bij Excelsior’31 maakt de van Eintracht Nordhorn overgekomen Mitch Stockentree zijn debuut rechts achterin. Zowel centraal achterin als in de punt van de aanval moet Excelsior’31 het doen zonder de geblesseerde sterkhouders Melvin Velthuis en Hakim Ezafzafi. Cem Köse is weer terug van weggeweest. Hij begon op de bank.

Dat Excelsior’31 -onder toeziend oog van Harkemase Boys-trainer Jan Vlap- jacht wil maken op de lijstaanvoerder, liet het vanaf het eerste fluitsignaal zien. De gasten uit Vriezenveen kregen een aantal flitsende aanvallen om de oren. Al in de 2e minuut was Michel Gerritsen Mulkes dichtbij de openingstreffer. Hij kwam net tekort bij een scherpe voorzet van Patrick Gerritsen.

Een minuut later deed Joran Pot met een dropkick een gooi naar het eerste doelpunt. Hij schoot de voorzet van Gradus Hempenius hard op doel, maar raakte de bovenkant van de lat.  

Voor het publiek was het genieten. Het aanvalsspel was gevarieerd, snel, frivool en voor de Vriezenveners moeilijk bij te houden. De enige zwakte van Excelsior’31 was dat het doelpunt uitbleef en Arjan Kok goed weg kwam na een trage spelhervatting.

Zowel Niek Davina als Joran Pot raakten in het eerste half uur het aluminium. Bij de overige mogelijkheden was de afronding te soft om DOS’37-doelman Patrick Nitert het nakijken te geven.

In de 32e minuut was het zo ver, de 1-0 stond op het scorebord. Michel Gerritsen Mulkes kon na vlot combineren het strafschopgebied binnengaan, verplaatste de bal naar Davina. Het venijn van het binnenschieten was Nitert te machtig. Excelsior’31 ging door. Met het opzetten van goede aanvallen en ook met scoren.

De 2-0 was er een uit het boekje. Dribbelkoning Gradus Hempenius gaf de bal diep op de snelle Mitch Stockentree. De verdediger nam de bal soepel mee en gaf de bal zorgvuldig voor. Patrick Gerritsen was bijzonder attent om de bal fraai in de korte hoek binnen te werken.

Het slotakkoord van de helft kwam van Joran Pot. Na een nieuwe aanval over tal van schijven was hij de man die de bal droog binnenschoof: 3-0.

Het vermaak na rust was minder groot. Een oppermachtig Excelsior’31 schakelde, al dan niet bewust, een tandje terug. De vlagen waarbij er wat te genieten viel werden schaarser. DOS’37 kon, zonder echt gevaarlijk te worden, wat meer in balbezit zijn.

De entree van Dennis Broekate bracht nog wel iets teweeg. Hij scoorde de 3-1. In de 85e minuut kreeg hij nog een goede kans. Arjan Kok bracht bekwaam redding. Dylan Vosskühler had daarna nog de 4-1 op de schoen, maar schoot tegen de schoen van Nitert.

Dinsdag speelt Excelsior’31 voor de Districtsbeker thuis tegen Blauw Wit’66. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag wacht het inhaalduel uit in Assen, tegen ACV.

Excelsior’31 – DOS’37: 3-1 (3-0)

Doelpuntenmakers:

32. Niek Davina 1-0
40. Patrick Gerritsen 2-0
45. Joran Pot 3-0
71. Dennis Broekate 3-1

Gele kaarten:

Wout Kikkert, Remco Gombert, Dennis Broekate (DOS’37), Dylan Vosskühler (Excelsior’31)

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskühler, Jurrian Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Mitch Stockentree, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa (75. Cem Köse) , Joran Pot, Niek Davina, Gradus Hempenius, Patrick Gerritsen (85. Danny Schoenmaker)

DOS’37: Patrick Nitert, Sander Souverijn (46. Thijs Houwing), Dennis Boshoeve, Wouter Kikkert, Wietse van ’t Spijker (84. Esra Bolte), Remco Gombert, Lennard Mulderij, Stefan Huiskes, Maarten Smit, Marc Meijer (70. Dennis Broekate) , Tom Hegeman

Kalender icoon zondag 31 januari 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers