Foto bij Koploper Excelsior'31 3 verpulvert Zwolsche Boys 2

Excelsior'31 3 - Zwolsche Boys 2 uitslag: 6-0 (1-0)

Opstelling Excelsior’31 3:
Jelmar Beltman (k), Marc Seppenwoolde, Niek Bakker, Jacco Vis, Joey Gerritsen Mulkes, Theun Brandriet, Dick-Jan Goorman, Sven Jagersma (Wouter Dittrich), Bart Getkate (Jan ter Harmsel), Frank Tijhof, Laurens Harbers.

Zaterdag 13 februari werd er op het hoofdveld afgetrapt in Rijssen. Vandaag kwam Zwolsche Boys 2 op bezoek. Op basis van klassering zou dit geen problemen moeten geven. De afwezigheid (in verband met ziekte en blessures) van meerdere spelers leverden wel problemen op. In totaal waren 10 man fit om aan de wedstrijd te beginnen. Gelukkig kwam vanuit het 4e versterking in de vorm van Frank Tijhof.

De eerste helft was het voornamelijk Excelsior ’31 wat aan het aanvallen was. Met diepte passen over de zijkanten werd de tegenstander ver teruggeduwd. De 1-0 kon ook niet uitblijven en viel na ongeveer 15 minuten spelen. Ter hoogte van de 16 werd de bal door Theun perfecte achter de verdedigers gegooid en kon Laurens de bal in de korte hoek binnenschieten. Het spelbeeld bleef in de eerste helft hetzelfde. Excelsior was aan het aanvallen maar nauwkeurigheid ontbrak.

Desondanks het balbezit kwam Zwolsche Boys toch een aantal keer fraai voor de goal te staan. Via snelle counters werden de spitsen weggestuurd. Gelukkig kon de goed keepende Jelmar redding brengen.

In de rust was de conclusie al vrij snel duidelijk. Het baltempo moest omhoog en de voorzetten eindpasses moesten nauwkeuriger. In de rust kwam tevens Wouter Dittrich over van het tweede. Hij werd ingebracht om meer balans op het “geïmproviseerde” middenveld te brengen. De tweede helft gingen we op dezelfde voet verder. Na een 10 minuten spelen volgde een steekpass van Wouter op Laurens die vervolgens de vrije doortocht naar de goal had, 2-0.

Kort daarna kwam Laurens goed door via een dieptepass van achteruit en kon breed geven op Dick-Jan 3-0. De tegenstander leek gebroken en kreeg steeds minder voetballende intenties. Luttele minuten na de treffer van Dick-Jan gooide Niek de wedstrijd in het slot door de 4-0 vanaf randje 16 loepzuiver in de kruising te schieten. Dit alles onder het toeziend ook van Jan ter Harmsel die inmiddels was aangesloten na 90 minuten met het vierde gebald te hebben. De wedstrijd was gespeeld en al het verzet gebroken.

Na de tweede wissel bleef Excelsior goed druk zetten van achteruit. Op alle linies werd goed doorgestapt waardoor wij snel de bal weer terug hadden. We hadden de wedstrijd goed in handen en de 5-0 kon ook niet lang uitblijven. Laurens trok de bal strak voor de goal en dick-jan kwam sterk voor zijn man en schoot de bal in de verre hoek binnen. Als wederdienst gaf Dick-jan een steekpass tussen de verdediging waardoor Laurens voor de tweede keer één op één stond met de keeper. Dit was gelijk het slot van de wedstrijd, 6-0.

Al met al een goede wedstrijd waar achterin weinig tot niks werd weggeven en het middenveld de bal goed verdeelde. Door de overwinning versterkt Excelsior ’31 3 de koppositie. Volgende week wacht de wedstrijd uit naar OZC 2.