OZC 2 - Excelsior'31 3 Uitslag: 2-0 (1-0)

Verslag Sven Jagersma

Opstelling Excelsior'31 3:
Jelmar Beltman (k), Marc Seppenwoolde, Jacco Vis, Niek Bakker, Joey Gerritsen Mulkes, Theun Brandriet (Ruben Willems), Dick-Jan Goorman, Jeroen Dangremond, Sven Jagersma, Robert Harbers, Laurens Harbers (Patrick Smelt).

Op zaterdag 20 februari stond het uitduel tegen OZC 2 op het programma. Eerder dit seizoen wisten we hun met 2-1 te verslaan. Om half 1 trapten we af, voor de verandering speelden we weer eens op natuurgras.

In het begin van de wedstrijd kwamen we er al gauw achter dat we veel ruimte zouden krijgen om vanuit achteruit op te bouwen. OZC wachtte ons op tot aan de middellijn, om vanuit daar te drukken. Na een paar minuten kregen we al een grote kans via Dick-Jan, die door een combinatie met Jeroen en Robert de kans kreeg om de bal binnen te schieten, maar hij schoot net voorlangs.

Waar het aan de ene kant niet raak was, was OZC aan de andere kant gelukkiger. 2 minuten na onze kans strafte OZC een aantal fouten aan onze zijde hard af. Een voorzet vanaf rechts kon vrij binnengekopt worden, 1-0. Na de goal werd het voetbal er niet beter op. Toch wisten we in de eerste helft nog wel twee grote kansen te creëren.

Sven kreeg de mogelijkheid een steekbal van Dick-Jan binnen te werken, maar dit schot miste kracht. Kort daarna was Laurens de verdediger te snel af en gaf de bal strak voor de goal, maar de bal was té strak en leverde uiteindelijk dus niks op.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd; OZC dat Excelsior liet bouwen, OZC dat voornamelijk de lange bal bleef hanteren. We hadden veel moeite om OZC kapot te spelen, veel passes kwamen niet aan, duels werden niet gewonnen en heel veel wegglijpartijen hielp ons ook niet om wat te forceren. OZC was vanuit de counter een aantal keren gevaarlijk, maar hier kwamen we mee weg.

Een aantal keer waren we wel dicht bij de gelijkmaker. Marc kopte de bal uit een hoekschop van Jeroen rakelings voorlangs en Robert kreeg na een combinatie met Dick-Jan en Sven de bal voor zijn linker, maar de keeper bracht redding.

Daarna was het al snel OZC dat voor de beslissing in de wedstrijd zorgde, dit keer was het een voorzet vanaf links waar de achterhoede van Excelsior geen raad mee wist, waardoor de bal binnengekopt kon worden.

Na zes overwinningen op rij, kwam er in Ommen een einde aan de reeks gewonnen wedstrijden. Snel vergeten en op naar ASC'62 2, de nummer 4 op de ranglijst.

Verslag René Kamphuis:
OZC 2  - Excelsior 3 2-0
Na de ruime overwinning van vorige week, wisten we dat het vandaag een lastige wedstrijd kon gaan worden. OZC doet mee in de middenmoot, en thuis hebben we het er lastig genoeg mee gehad. Alle reden dus om scherp aan de wedstrijd te beginnen..

Het was echter OZC dat scherp begon en niet wij. Een steekpass tussen de laatste linie door bracht een speler van OZC alleen voor de keeper, die vervolgens de keeper omspeelde en de bal pan klaar op het hoofd van de spits neerlegde. 1-0. Er moest wat gaan gebeuren om een goed resultaat te halen.

OZC speelde erg hoog op en op aangeven van de trainer moesten we de bal dan ook achter de verdediging leggen waar de ruimte lag. Dit is niet het gebruikelijke voor ons en dat was terug te zien in de nauwkeurigheid van de lange ballen… we werden niet erg gevaarlijk.

Na rust deden we nog wat we konden maar we kwamen niet lekker in ons spel en creëerden weinig. OZC kwam er een aantal keer gevaarlijk uit en 1 van deze kansen werd benut. Wederom een voorzet die ingekopt kon worden, 2-0. We hadden meer balbezit maar konden weinig creëren.

Zuur verlies, wetende dat vandaag de nummers 2 tegen 3 tegen elkaar speelden en we dus uit hadden kunnen lopen.
Nu moeten wij de volgende wedstrijden laten zien dat we het wel kunnen. Dit moet ook wel want we spelen tegen directe concurrenten. Zelf staan we 2e op de ranglijst.

Zaterdag 5 maart spelen we thuis tegen ACS’62 2, aanvang: 14:30 uur, wees welkom!