Excelsior'31 2 bindt ook SDVB 2 aan zegekar

Foto bij Excelsior'31 2 bindt ook SDVB 2 aan zegekar

Verslag door aanvoerder Gert-Jan Schultink
Zaterdag stond de wedstrijd Excelsior'31 2 - SDV Barneveld 2 op het programma. Na de goede resultaten van de afgelopen weken was het vandaag zaak om deze stijgende lijn door te zetten.

Doordat de wedstrijd voor ons iets uitliep begonnen we tot ergernis van de trainer van Barneveld een aantal minuten later aan de wedstrijd. In de beginfase speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld met als gevolg weinig kansen over en weer. Bij de eerste kans van ons was het wel direct raak, een strakke vrije trap van Frank Averesch werd knap verlengd door Yorick
Calkhoven 1-0.

Tien minuten later was het Frank Averesch op aangeven van Yorick Calkhoven die op gelukkige wijze de bal achter de doelman van SDV Barneveld wist te krijgen 2-0. Na de 2-0 begon SDV Barneveld iets meer grip te krijgen op de wedstrijd met als gevolg een aantal kleine kansen. Via een paar goede acties van Marco Hopman waren we zelf ook nog een aantal keren vlak bij een doelpunt.

Kort voor rust dook de rechtsbuiten van SDV Barneveld ineens op voor de goal van Wilco Nieuwenhuis, met een uiterste poging wist Mark Breukink de zeker lijkende 2-1 gelukkig te voorkomen.

De trainer gaf in de rust aan om vooral zo door te gaan, compact te blijven voetballen en in de omschakeling de trekker over te halen. Zoals verwacht ging SDV Barneveld iets aanvallender spelen waarbij we vrij veel moeite hadden met de inschuivende centrale verdediger. SDV Barneveld was vandaag echter niet bij machte om echt zuiver te spelen en veel kansen te creëren.

Af en toe kwamen ze erdoor maar dan was er altijd wel een verdediger in de buurt om de schoten te blokken of stond Wilco Nieuwenhuis zijn mannetje. De 3-0 voor ons kwam ietwat gelukkig tot stand. Frank Averesch slingerde een corner goed voor het doel, de bal werd door niemand aangeraakt en Mark Breukink wist wel raad met dit buitenkansje en prikte de 3-0 binnen.

Dit leek de beslissing in de wedstrijd totdat de scheids op onbegrijpelijke wijze in de 80e minuut een penalty gaf aan SDV Barneveld. Een voorzet van de zijkant werd goed geblokt door de verdediging maar volgens de scheids gebeurde dit met de hand. Zelfs het niet appelleren van Barneveld en het tonen van de volledige bal afdruk op het bovenbeen kon de scheids niet op andere gedachten brengen.

Wilco Nieuwenhuis raakte de penalty nog maar de bal viel binnen 3-1. In de 87e minuut werd het uit een klutssituatie zelfs nog 3-2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Volgende week staat de  belangrijke uitwedstrijd tegen DTS uit Ede op het programma. Mochten we de goede reeks hier kunnen voortzetten dan kunnen we eindelijk naar boven kijken op de ranglijst.

Opstelling:
Wilco Nieuwenhuis, Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink, Nick Haase, Kevin Troost, Mathijs Boerman (60. Denian Twellaar) Mark Breukink, Yorick Calkhoven, Marco Hopman, Frank Averesch ( 75. Wouter Dittrich) Marco ten Bolscher (80. Jord Jansen)

Verslag door coach Tim Berns:
Excelsior'31 2 - SDVB 2
Ruststand: 2-0
Eindstand: 3-2
Doelpuntenmakers: Yorick Calkhoven (1-0), Marco ten Bolscher (2-0) en Mark Breukink (3-0)

Na de 2-5 winst op nummer 3 Berkum kwam zaterdag SDVB 2 op bezoek. De ploeg uit Barneveld had sinds de wedstrijd tegen VVOG geen wedstrijd meer verloren en bezette de 2e plaats. Met een kleine achterstand op DVS'33 2 spelen zij volop mee voor het kampioenschap en winst was voor hun noodzakelijk om het spoor van de ploeg uit Ermelo te blijven.

De winst van vorige week tegen Berkum, en de daarvoor behaalde resultaten, deed het vertrouwen van Excelsior'31 2 groeien. SDVB moest de volgende ploeg worden die het onderspit zou delven tegen ons. In de eerste helft was de beginfase voor Excelsior'31 2. We creëerden een aantal mogelijkheden en waren in staat om SDVB niet te laten voetballen. Kort daarna nam SDVB het heft over en werden wij terug gedwongen op richting eigen helft.

Waar SDVB een aantal mogelijkheden kreeg was het Excelsior'31 dat binnen 1 a 2 minuten op een 2-0 voorsprong kwam. In de 20e minuut scoorde Yorick Calkhoven een mooi kopdoelpunt na een scherp aangesneden vrije trap van Frank Averesch. Veel tijd kreeg SDVB niet om over deze klap heen te komen. Een minuut later scoort Marco ten Bolscher de 2-0 na een goede aanval waarbij hij de bal verlengt na een schot van opnieuw Frank Averesch.

Met deze voorsprong kwamen we de rust uit. Vanaf dat moment was het duidelijk dat SDVB alles op alles ging zetten om terug te komen in de wedstrijd. Met goed voetbal zetten zij ons onder druk en gaven ons geen ruimte om zelf tot voetbal te komen. Ondanks het feit dat SDVB veruit voetballend de betere ploeg was kwamen zij niet tot score. Een voetbalwet is dat de andere ploeg dan scoort. Dit was ook vandaag het geval. Mark Breukink scoort met een knap doelpunt de 3-0 en zette daarmee de wedstrijd in het slot.

Althans dat dachten we. Na een penalty (3-1) en een doelpunt vanuit een ouderwetse scrimmage  kwam SDVB terug in de wedstrijd. Hectische slotminuten waarbij Excelsior'31 streedt voor de drie punten. Met strijd is het gelukt!

Waar we in de vorige wedstrijden goed voetbal lieten zien lukte dit vandaag maar op een aantal moment. SDVB was voetballend de betere ploeg maar wij de meest effectieve. Gekoppeld aan passie en strijd leverde dit 3 belangrijke en mooie punten op.