ASV Dronten 3 en Excelsior'31 3 delen de punten

Foto bij ASV Dronten 3 en Excelsior'31 3 delen de punten

ASV Dronten 3 en Excelsior'31 3 delen de punten

ASV Dronten 3 - Excelsior’31 3: 1-1 (0-1)

Opstelling Exc'31 3:
Jelmar Beltman; Jacco Vis, Niek Bakker, Gerwin Immink, Joey Gerritsen Mulkes; Jeroen Dangremond, Patrick Smelt (45, Marc Seppenwoolde), Dick-Jan Goorman (87, Ruben Willems); Laurens Harbers, Robert Harbers, Mohammed Hassan (45, Sven Jagersma).

Met de benen nog stijf van de lange reis begonnen we aan het belangrijke duel tegen ASV Dronten. Dronten stond immers op de 1e plek met vier winstpunten meer, wel hebben we door de afgelasting van vorige week nog een wedstrijd tegoed. Het thuisduel tegen Dronten werd eerder met 3-1 verloren door een aantal goed uitgevoerde counters. Vandaar dat we er vandaag voor hebben gekozen om een iets verdedigende tactiek te hanteren door de kerstboom op te tuigen.

We starten goed aan de wedstrijd en zaten goed in de duels. Via de vleugels kwamen we een aantal keer goed door wat al na 5min leidde tot het 1e doelpunt. Een afgeslagen bal belandde alsnog in de 16. Robert wist zichzelf goed vrij te spelen en schoot beheerst de 0-1 op het scorebord. Het hieropvolgende deel wisten we het overwicht te houden. Het is dat het schortte aan de eindpass of afwerking, anders was een verdubbeling van de score een feit geweest.

In het laatste kwartier voor de rust kwam Dronten beter in het spel. Door een paar goede individuele acties of crosspasses waren we genoodzaakt een aantal keer aan de handrem te trekken wat ons nog 3 gele kaarten opleverde. Overigens stond het verdedigend als een huis, op een paar vangballetjes en doeltrappen na had Jelmar niets te doen.

Na de thee veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld. Wel begon Dronten wat geïrriteerd te spelen aangezien wij goed georganiseerd bleven staan. Dit spelbeeld veranderde volledig rond de 60e min. Na een inzet van ASV kreeg Jeroen, op de doellijn, de bal vol in z’n maag. Aangemoedigd door 11 drontenaren wist de scheids niets anders te doen dan een penalty en de rode kaart te geven.

Deels gerechtigheid volgde gelijk doordat de net ingevallen spits de bal vakkundig op het kruishout wist te plaatsen. Echter moesten we wel met 10 man verder en konden de aanvallende intenties de prullenbak in. Helaas konden er voorin geen potten meer gebroken worden waardoor we nauwelijks nog over de middellijn kwamen. Toch bleef door veel inzet en passie de 0-1 lang op het scorebord staan.

Zoals voorgaande zin doet vermoeden was het in de 85e minuut alsnog raak voor ASV. Een van richting veranderde voorzet zette onze verdediging op het verkeerde been. Hier wist Dronten gretig gebruik van te maken door de 1-1 binnen te schieten. Wat volgde waren nog een paar lastige minuten. In grote mate door een super keepende Jelmar en de onnauwkeurigheid van Dronten bleef het bij dit ene tegendoelpunt.

Al met al hebben we een verdiend punt mee terug naar Rijssen kunnen nemen.

Kalender icoon zondag 13 maart 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers