Zaalvoetballers Excelsior’31 grijpen laatste strohalm

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 grijpen laatste strohalm

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond in de eerste divisie een broodnodige zege geboekt. Het versloeg in een echt degradatieduel ZVVM/Campus met 11-8. De Rijssenaren blijven ondanks deze zege hekkensluiter, maar naderen de bezoekers uit Maastricht op één punt en staan nu drie punten achter op nummer negen Jogadores/CF Cagemax. Wel hebben beide teams nog een wedstrijd tegoed.

Voor zowel Excelsior’31 als ZVVM/Campus waren de belangen van het duel groot. Waar Excelsior’31 zich alleen nog bezig houdt om rechtstreekse degradatie te ontlopen, zijn de bezoekers ook nog kansrijk om de nacompetitie te ontlopen. Excelsior’31 begon voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen drie minuten spelen al op een 3-0 voorsprong. Een ongekende luxe voor de rood witten. Ook de bezoekers kwamen er in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk uit, maar keeper Marien Baan trad een aantal keren handelend op. Gaandeweg de wedstrijd was Excelsior’31 steeds meer de bovenliggende partij. Het liep dan ook met een aantal fraaie combinaties uit naar een 5-0 voorsprong bij rust. De sterk spelende Arnoud Baan en Gilano Samangoen waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

In een merkwaardige tweede helft gebeurde er van alles. Excelsior’31 had kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar kreeg in een tegenaanval  een strafschop tegen. Nathan Oraile haalde een tegenstander neer in het strafschopgebied. Dit buitenkansje wisten de bezoekers niet te verzilveren. Via keeper Marien Baan, de paal, was hierna ook de rebound voor de Rijssense sluitpost. Excelsior’31 wist vervolgens via John Lubbers en Nathan Oraile wel weer te scoren en stond met nog negen minuten op de klok met maar liefst 7-0 voor.

Vanaf dat moment werd het spel slordiger en werd er laconiek gevoetbald door Excelsior’31. Kansen werden niet benut, de organisatie was zoek en er vielen kaarten aan beide kanten. Daarnaast regende het doelpunten. Via 9-2 werd het vervolgens 11-5 en in de tussentijd mocht Excelsior’31 maar liefst driemaal aanleggen vanaf tien meter, maar daar werd merkwaardig genoeg niet één keer uit gescoord. De bezoekers schoten bij hun tweede poging vanaf tien meter wel raak (11-6) en zette nog een keer alles op alles door de keeper in te zetten als veldspeler, maar met nog drie minuten op de klok was dit een stuiptrekking. Toch resulteerde deze druk in zwak verdedigen aan Excelsior’31 zijde waardoor het nog twee tegentreffers moest incasseren. Eindstand 11-8.

Excelsior’31 heeft hiermee wat het wilde en dat is een overwinning. Het heeft tweeëndertig minuten goed gevoetbald, gestreden en liet bij vlagen ouderwetse combinaties zien. De laatste acht minuten van de wedstrijd moeten maar snel worden vergeten. Met nog twee duels te gaan bivakkeert Excelsior’31 nog steeds op de laatste plaats, maar staat het respectievelijk één en drie punten achter op de nummers tien en negen, die nog wel een duel tegoed hebben.

De volgende wedstrijd voor Excelsior’31 is over twee weken. Dan reist het op vrijdag 1 april af naar Roermond voor de wedstrijd tegen TZR Fermonia Boys. De Rijssenaren moeten het dan doen zonder Maarten Postma, die na zijn vijfde gele kaart voor één duel geschorst is.

Doelpunten Excelsior’31:  Gilano Samangoen 3, Arnoud Baan 2, John Lubbers, Henk Lankamp, Miguel Parera, Tom Kamphuis, Nathan Oraile en Maarten Postma

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, John Lubbers, Nathan Oraile, Henk Lankamp, Miguel Parera en Tom Kamphuis
Speler/coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel