Foto bij Excelsior'31 verliest cruciaal duel van Staphorst (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

63. Martijn Brakke 3-0
69. Niek Davina 3-1

Opstelling Excelsior'31: Mart Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Amanuel Isa (68. Cem Köse), Joran Pot, Michel Gerritsen Mulkes, Niek Davina, Gradus Hempenius (68. Patrick Gerritsen), Hakim Ezafzafi.

Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde zaterdagmiddag een cruciale wedstrijd in de strijd om de tweede plek op de ranglijst. Voorafgaand aan het duel stond Staphorst op de tweede plek met twee punten meer dan de Rijssenaren. Excelsior'31 kon zich dus geen puntenverlies veroorloven.

In de eerste helft was Staphorst veel feller dan Excelsior'31. De thuisploeg kwam na 8 minuten al op voorsprong. Een lange bal werd niet goed beoordeeld door de defensie van Excelsior'31 en Martijn Brakke wist te profiteren, 1-0.

Na iets meer dan een half uur mocht Staphorst vrij combineren in het strafschopgebied van Excelsior'31. Martijn Brakke kwam oog in oog met Mart Nieuwenhuis te staan en schoof de bal langs de doelman in de verre hoek. De ruststand van 2-0 was dan ook meer dan verdiend omdat Excelsior'31 vrijwel niets wist te creëren in de eerste helft.

Na rust kwam Excelsior'31 beter in haar spel en het kreeg via (een schot van) Gradus Hempenius en (een kopbal van) Jurriaan Seppenwoolde kansen op de 2-1. Deze werden niet benut en na iets meer dan een uur spelen besliste Martijn Brakke de wedstrijd met zijn derde (en mooiste) doelpunt van de middag, 3-0.

Niek Davina deed vervolgens met een prachtig afstandschot nog iets terug, maar verder dan 3-1 kwam Excelsior'31 niet.

Een zure nederlaag voor de ploeg van trainer Rob Snijders, die na afloop concludeerde dat zijn ploeg momenteel simpelweg niet goed genoeg is om een rol van betekenis te spelen in de kop van de Hoofdklasse C. Excelsior'31 staat nu 4e op de ranglijst, met 5 punten achterstand op (de nummer 2) Staphorst.

Volgende week gaat Excelsior'31 proberen de teleurstellende serie van de afgelopen weken te doorbreken, er staat dan een inhaalduel tegen CSV Apeldoorn op het programma. Let op: deze wedstrijd in Apeldoorn begint om 15.00 uur.