Foto bij Excelsior'31 3 mag weer hopen na misstap koploper

Verslag door Bart Getkate

Opstelling Excelsior’31 3:
René Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde (Ruben Willems), Gerwin Immink, Niek Bakker, Jacco Vis, Patrick Smelt, Joey Gerritsen Mulkes, Stephen Jansen (Bart Getkate), Theun Brandriet (Sven Jagersma), Robert Harbers, Dick-Jan Goorman.

Na het gelijkspel in Dronten vorige week mocht Excelsior’31 3 zaterdag aantreden tegen KHC 2. De ploeg uit Kampen stond aan het begin van deze wedstrijd tiende op de ranglijst. We speelden om half 3 op het hoofdveld.

Er werd slap begonnen aan de wedstrijd. Veel duels gingen verloren of we kwamen te laat. Hierdoor kwam KHC na een goede voorzet die moeilijk weggewerkt kon worden op een 0-1 voorsprong.

Ook na de tegengoal was het lange tijd moeilijk voetballen voor ons. Toch konden we, een beetje vanuit het niets, de 1-1 maken. In een druk 16-metergebied kon Dick-Jan de bal klaarleggen en met zijn rechterbeen binnenschieten.

Waar we richting het einde van de eerste helft iets meer energie en beleving kregen, werden we beloond met een treffer. Patrick kreeg een diepe bal, waarna hij hem goed bij zich hield en de bal met een subtiel hakje meegaf aan Robert. De spits schoot hem op de keeper, maar Dick-Jan was er als de kippen bij om ons met 2-1 de rust in te schieten.

In de rust werd er een wijziging doorgevoerd en Ruben kwam op het middenveld erin voor Marc, waar Joey terug op zijn vertrouwde plek op de back kwam te staan. De tweede helft werd beter gevoetbald door ons en we leverden meer energie. Hierdoor kregen we een paar goede kansen.

En ons harde werken werd beloond. Robert had nog niet gescoord en dat deed hij op fraaie wijze. Hij kreeg een goede diepe bal en zag de keeper op zich afkomen, waarna hij het met een heerlijke lobbal van afstand afmaakte, 3-1.

Na deze goal kregen we nog een aantal grote kansen, maar deze bleven onbenut. Een goal van Sven werd afgekeurd omdat de vlagger meende dat hij buitenspel stond. We kregen het niet voor elkaar de voorsprong uit te breiden, waar dat wel had gekund.

Desalniettemin kunnen we terugkijken op een goede voetbaldag, mede dankzij het gelijkspel van de huidige koploper. Dit gelijkspel betekent dat met twee punten minder maar ook één wedstrijd minder weer extra hoop is op het kampioenschap.

Volgende week staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Om half 3 wordt er afgetrapt op Sportpark De Koerbelt tegen ASC’62 2, wees welkom!