Excelsior'31 laat voorsprong uit handen glippen (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 laat voorsprong uit handen glippen (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage). Excelsior'31 TV werkte v.w.b. de wedstrijdbeelden samen met Henk-Jan van Beek en Eric Spijker van CSV Apeldoorn TV, waardoor in de samenvatting beelden te zien zijn van drie camera's!

Reactie Hakim Ezafzafi

IFrame

Reactie Rob Snijders

IFrame ​

Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde zaterdagmiddag een inhaalwedstrijd uit tegen CSV Apeldoorn. De Rijssenaren moesten het doen zonder Melvin Velthuis (geblesseerd) en Amanuel Isa (geschorst). Hierdoor waren er basisplaatsen voor Simon Baysoy en Cem Köse. Arjan Kok keerde na een blessure terug onder de lat.

Excelsior'31, dat na het debacle van vorige week in Staphorst ineens op de vierde plek staat in de Hoofdklasse C, begon goed aan de wedstrijd. Het nam het initiatief en combineerde er lustig op los. Dit resulteerde na iets minder dan een half uur in een 0-1 voorsprong. Hakim Ezafafi kopte raak uit een rebound, nadat hij de bal eerst op de lat schoot.

Via een vrije trap, aan het einde van de tweede helft, kwam de bal bij Niek Davina die wederom het hoofd van Hakim Ezafzafi vond, 0-2. Een luxe voorsprong voor de ploeg van Rob Snijders, die na de winterstop nog maar één overwinning bij kon schrijven. Toch maakte de thuisploeg nog voor rust de aansluitingstreffer. Jesse Hartgers mocht vrij opkomen vanaf de middenlijn en kon de bal vrij eenvoudig binnen schieten. Het bleek achteraf het kantelpunt in de wedstrijd te zijn, want tot de 1-2 had CSV Apeldoorn weinig tot niets in te brengen.

Na rust liep Excelsior'31 te veel achteruit en wist men de bal steeds niet lang genoeg in de ploeg houden. Lang leek het erop dat de Rijssenaren de 1-2 over de streep konden trekken, maar niets bleek minder waar. Via een flipperkast-goal van Steven van Es werd het vlak voor tijd 2-2. Beide teams kregen in de blessuretijd nog een goede kans op de overwinning maar er werd niet meer gescoord. Een zuur en onnodig gelijkspel voor Excelsior'31, dat nu zes duels op rij niet weet te winnen in de Hoofdklasse C.

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma voor Excelsior'31. HZVV is dan de tegenstander in Hoogeveen. Let op: dit duel begint om 15.00 uur.

CSV Apeldoorn - Excelsior'31 2-2 (1-2)
28. 0-1 Hakim Ezafzafi
39. 0-2 Hakim Ezafzafi
41. 1-2 Jesse Hartgers
88. 2-2 Steven van Es

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Jeremy Jonker, Rob Diderik, Marc Hoekstra (57. Jasper Verstraten), Steven van Es, Jesse Hartgers (86. Muhammed Kaya), Maarten Boeve, Richard van Schooten, Frank Boers (77. Bram Holtman)

Opstelling Excelsior'31: Arjan Kok, Mitch Stockentree, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Simon Baysoy, Joran Pot, Niek Davina, Michel Gerritsen Mulkes, Gradus Hempenius (86. Daan Ligtenberg), Hakim Ezafzafi, Cem Köse