Excelsior'31 2 na rust onderuit tegen AZSV 2 (verslag en samenvatting)

Foto bij Excelsior'31 2 na rust onderuit tegen AZSV 2 (verslag en samenvatting)

Verslag AZSV 2 - Excelsior'31 2 3-1 (1-1)

* Klik hier voor beelden gemaakt door Jan Nijkamp (Multi-video Rijssen)

door Wouter Dittrich

Na een goed resultaat in de wedstrijd van vorige week (2-0 winst op Nunspeet 2, in de kwartfinale van de beker), was het zaak voor Excelsior'31 2 om de stijgende lijn voort zetten in de competitie. Dit moest dus gebeuren tegen AZSV 2 uit Aalten.

Vooraf wisten we dat we een fysiek sterke tegenstander zouden treffen op een moeilijk bespeelbaar veld. Dit mocht echter geen excuus zijn en we hadden alle vertrouwen in een goede afloop.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd was het aftasten voor beide teams en was het kijken hoe de beide teams de organisatie hadden staan. Met name op het middenveld was het zoeken en moesten de koppeltjes gemaakt worden. De eerste dreiging kwam van de kant van Azsv door middel van voorzetten vanaf de zijkant. Dit resulteerde niet in goals.

Nadat we de beginfase door waren gekomen zonder een tegengoal te incasseren, kwamen we beter in ons spel. De eerste grote kans was dan ook voor ons. Frank werd de diepte in gestuurd door een goede steekbal van Denian, maar de keeper redde goed in een 1 tegen 1 duel.

Het eerste doelpunt werd toch gemaakt door AZSV. De bal werd blind naar voren geschoten door de verdediging, maar viel precies goed, waarna de ‘nummer 11’ de bal knap uit de lucht nam en de bal in de verre hoek schoot. 1-0. We probeerde via de flanken nog te voetballen, maar dit resulteerde niet in gevaarlijke kansen. Toch viel de gelijkmaker nog voor de rust. Een lange bal van achteruit werd gecontroleerd door Marco en na een goeie individuele actie kon de voorzet gegeven worden. Bij de tweede paal kon Denian de in tweede instantie binnen schieten, 1-1.

AZSV was nog één keer gevaarlijk voor rust vanuit de counter, maar door goed uitkomen van Wilco kon deze tegengoal voorkomen worden. Vlak voor rust kregen wij nog een hele grote kans op de gelijkmaker, maar Yorrick kopte de bal net naast.

Vlak na de rust werd het al snel 2-1. Een corner werd door de tegenstander bij de eerste paal verlengd, waarna een speler in de zestien vrij kon inkoppen, 2-1. In de tweede helft hadden we nog een aantal kleine kansen via voorzetten en schoten buiten de zestien, maar deze konden we niet verzilveren.

Een kwartier voor tijd viel zelfs de 3-1. Een corner belandde in de zestien, waarna de bal via de kluts over onze Wilco heen viel, 3-1.

5 minuten voor tijd kregen wij nog een penalty mee. Een verdediger van AZSV maakte hands in de zestien. Zelfs deze kans bleef onbenut, Mark Breukink schoot de bal vol op de lat.

Al met al een verdiende nederlaag, maar hadden (ondanks ons slechte spel) nog een paar grote kansen om nog resultaat te boeken.

A.s. zaterdag 9 april speelt Excelsior'31 2 weer een thuiswedstrijd om 11.30 uur. Dan is DZC'68 de tegenstander, wees welkom op De Koerbelt!