Excelsior'31 verslaat degradant Drachtster Boys (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 verslaat degradant Drachtster Boys (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 verslaat degradant Drachtster Boys (samenvatting geplaatst!)

* Klik hier voor de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl) 

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews door José Nijhof 



* Reactie Rene Roord



* Reactie Cem Köse



​* Reactie Mark Breukink



Door Martin Klaassen

Aan het eind van een roerige week, waarin trainer Rob Snijders te kennen gaf per direct zijn functie neer te leggen, (bekijk de extra uitzending en het Weekjournaal van Excelsior’31 TV voor meer achtergrondinformatie), staat er ook nog een wedstrijd op het programma. De tegenstander is rode lantaarndrager Drachtster Boys. De van assistent naar interim-trainer gepromoveerde René Roord veranderde het een en ander ten opzichte van vorige week. Mitch Stockentree en Cem Köse werden naar de bank verwezen. In hun plaats begonnen Jurriaan Dylan Vosskühler en Patrick Gerritsen. Ook Jurriaan Seppenwoolde maakte zijn rentree centraal achterin. Niek Davina zat een schorsing uit.

Excelsior’31 kreeg in de beginfase te maken met een offensief ingesteld Drachtster Boys. De Friese hekkensluiter gaf veel druk en stoorde Excelsior’31 al vroeg in de opbouw. Ondanks dat Excelsior’31 het daar lastig mee had, lukte het de thuisploeg na een kwartier met een paar goede combinaties voorin gevaarlijk te worden.

Hakim Ezafzafi had Excelsior’31 in de 14e minuut, op aangeven van Joran Pot Excelsior’31 op voorsprong kunnen brengen. Zijn poging ging naast het doel van Drachtster Boys-doelman Van der Meer. Een minuut later was hij wel trefzeker. De treffer vond geen doorgang omdat de assistent-scheidsrechter zijn vlag gedecideerd in de lucht stak: buitenspel.

De wil en drive bij Excelsior’31 om er wat van te maken, was aanwezig, maar het vertrouwen is nog broos en wankel. Het zorgde voor dan weer wat leuks en dan weer een matige situatie. Drachtster Boys trok zich na het overtuigende begin meer terug. Dat was naast een keuze, ook de verdienste van de 11 van Roord. De goede fase werd in de 28e minuut bekroond met een uitstekend uitgespeeld doelpunt van Michel Gerritsen Mulkes. De Rijssense middenvelder gaf de bal het laatste zetje na goed voorwerk van Gradus Hempenius en Hakim Ezafzafi.

Het juichen was van korte duur. Twee minuten later was het alweer 1-1. Jan Stoker werd vlak voor de neus van Arjan Kok geen strobreed in de weg gelegd om doeltreffend uit te halen. De zoveelste tegenvaller kwam aan bij Excelsior’31. Toch bleef het nog steeds gevaarlijk. In de 38e minuut kwam Patrick Gerritsen, op aangeven van Dylan Vosskühler, net tekort om af te ronden.

De counter die Drachtster Boys daarna in touw zette op de kant waar Vosskuhler nog ontbrak, leverde de bezoekers wel een treffer op. Jordy Kailie, uitblinker van Drachtster Boys, was de man die de bal in het net plaatste. Ook Drachtster Boys, waarvoor het dit seizoen afzien is in de Hoofdklasse C kon niet lang genieten van de voorsprong. Op aangeven van Gerritsen Mulkes schoot Hakim Ezafzafi de bal overtuigend binnen.

De tweede helft kwam maar moeizaam op gang. Drachtster Boys beet weer wat van zich af en stichtte, ook door de verre ingooien van Kailie, wat gevaar. In de 52e minuut kreeg Hakim Ezafzafi een uitstekende mogelijkheid. Hij zocht met een pegel de linker bovenhoek, maar miste deze. Daarna was het Excelsior’31-item latje trap weer terug van weggeweest in de 59e en 61e minuut. Eerst was het Simon Baysoy voor Excelsior’31 en vervolgens was het Jordy Kailie van Drachtster Boys die het aluminium deed trillen.

In de 62e minuut kwam er geen paal of lat aan te pas. De manier waarop Joran Pot de 3-2 maakte was fraai. Op klasse en doorzettingsvermogen, gaf de Excelsior’31-aanjager van de middag, zijn bijdrage extra kleur.

Het besef dat deze voorsprong nu echt niet meer uit handen gegeven mocht worden, viel van de gezichten af te lezen. Hakim Ezafzafi toonde zijn flair aan de zijlijn, met wat straatvoetbalskills. De beleving zorgde ook nog voor een opstootje, dat door de sterk fluitende arbiter Ter Brake met drie gele kaarten werd afgedaan.

Na toch weer een wat mindere fase, waarin Excelsior’31 teveel het defensief opzocht, verdubbelde Cem Köse de marge. Na een prachtige combinatie met Hakim Ezafzafi, bleef de invaller in de 83e minuut koel oog-in-oog met Van der Meer.

Het slotakkoord, waardoor Excelsior’31 klinkende cijfers liet noteren, kwam van een andere invaller. Mark Breukink toonde al bij zijn eerste acties de gretigheid die Excelsior’31 kon gebruiken. De middenvelder ging als maker van twee doelpunten richting de kleedkamer. Na een goede assist van Köse tikte hij de bal in de 84e minuut in het net.

Bij zijn tweede treffer kwam meer kunde aan te pas. Met een prachtige boogbal verschalkte hij de doelman van Drachtster Boys. De Friezen kregen in Rijssen het definitieve zetje naar de eerste klasse. Excelsior’31 heeft weer wat perspectief voor de resterende 4 competitiewedstrijden.

Excelsior'31 - Drachtster Boys 6-2 (2-2)

Doelpuntenmakers:

28. Michel Gerritsen Mulkes 1-0, 30. Kevin Bakels 1-1, 39. Jordy Kailie 1-2, 41. Hakim Ezafzafi 2-2, 62. Joran Pot 3-2, 83. Cem Köse 4-2, 85. Mark Breukink 5-2, 90+1 Mark Breukink 6-2

Gele kaarten:

Mark Huizinga, Joel Wagenaar, Harvey Bischop (Drachtster Boys), Dylan Vosskühler (Excelsior’31)

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskühler (84. Mitch Stockentree), Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Simon Baysoy, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa (81. Mark Breukink), Joran Pot, Gradus Hempenius, Hakim Ezafzafi, Patrick Gerritsen (76. Cem Köse)

(Op de bank: Wilco Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Mark Breukink, Cem Köse, Marco ten Bolscher)

Drachtster Boys: Jelmer van der Meer, Mark Huizinga (74. Sicco Bouwer), Iloba Achuna, Jan Stoker, Richard Hamstra, Harvey Bischop, Joel Wagenaar, Herman Rozema (84. Zeb Tjie a Njiem), Nezhar Hassan (74. Hana Mergim), Kevin Bakels, Jordy Kailie

(Op de bank: Eize Douna, Hana Mergim, Sicco Bouwer, Zeb Tjie a Njiem, Efraim Wagenaar)

 

 

 

Kalender icoon zondag 10 april 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers