Eclatante overwinning Excelsior'31 2 (11-1)

Foto bij Eclatante overwinning Excelsior'31 2 (11-1)

verslag door Danny Schoenmaker

Excelsior'31 2 - DZC'68 2 11-1 (9-1)

Klik hier voor beelden gefilmd door Jan Nijkmap (Multi-video Rijssen)

Na de teleurstellende nederlaag in de vorige wedstrijd tegen AZSV, was het voor Excelsior’31 2 zaak om zich te herpakken en de lijn naar boven weer in te zetten. Deze zaterdag stond DZC’68 op het programma. In de vorige ontmoeting met DZC’68 werd Excelsior’31 2 van het kastje naar de muur gestuurd en ging het kansloos ten onder met 4-0. Excelsior’31 2 weet wat zich te wachten staat en zal er alles aan moeten doen om DZC’68 met lege handen naar huis te sturen.

Gertjan Schultink verloor weer eens de tos en dus was het DZC’68 dat mocht beginnen aan de aftrap. Toch was het Excelsior’31 2 dat fantastisch begon aan de wedstrijd. Iedereen begon vel en deed er alles aan om de duels te winnen. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor Excelsior’31. Het was Danny Schoenmaker die de bal veroverde en een steekbal gaf op de diep lopende Marco hopman, hij bleef koel en schoof de bal in de verre hoek, 1-0.

Niet veel later was het wederom Marco Hopman die zorgde voor een doelpunt. Na een goede lange bal van Gertjan Schultink van achteruit kwam Marco alleen op de keeper af en bleef wederom koel, 2-0. Excelsior’31 liet het hier niet bij en bleef er vol voor gaan. Dit resulteerde in de 12e minuut voor een 3-0 tussenstand. Aan de rechterkant gaf Stephen Jansen een geweldige steekbal op Yorick die vervolgens samen met Frank alleen op de keeper afkwam. Hij was niet zelfzuchtig en gunde het doelpunt aan Frank, 3-0. In de 13e minuut kwam de eerste kans van DZC’68. Een vrije trap op ongeveer 25 meter moest zorgen voor de 3-1, maar de bal verdween in de muur. Hierna was het Excelsior’31 weer. Door goed druk zetten van Frank en Yorick leverde de verdediger de bal in bij Yorick die vervolgens met een lobje probeerde de stand uit te breiden, dit mocht helaas niet zo zijn, de bal ging over.
Een minuut later was het wel raak. Een geweldige steekbal met buitenkant voet van Daan zorgde er voor dat Danny over links doorkwam en voor kon geven op Yorick, die vervolgens beheerst inschoot, 4-0. Dit allemaal binnen het kwartier, een fantastisch begin van Excelsior. Het duurde ook niet lang of de 5-0 stond al weer op het scorebord. Yorick die een steekbal gaf op Marco en vervolgens voor gaf op de volledig vrij staande Frank die de bal bekeken door de benen van de keeper schoot.

Na de 5-0 ging DZC’68 anders voetballen, namelijk 3-4-3. Dit resulteerde gelijk in een doelpunt. Uit een corner vanaf rechts kon de bal vrij worden ingekopt door de nummer 19 van DZC’68 en hij bracht de stand op 5-1. Zou dit dan de ommekeer betekenen?
Nee! Excelsior werd juist scherper en het duurde dan ook nog geen minuut of de bal lag er al weer in. Het was Frank die de bal voorgaf op Yorick die vervolgens de keeper en de verdediger het bos in stuurde met een fantastisch schijnschot. Hierdoor kon hij de bal heel rustig voor leeg doel inschieten, 6-1. En Excelsior ging gewoon door, deze keer was het Stephen die raak schoot. Hij veroverde zelf de bal en ging een een-twee aan met Yorick waarnaar hij de bal halfhoog in het doel schoot, 7-1.

Excelsior bleef maar doorgaan en alles wat ook maar in de buurt van goal kwam veranderde in goud. Deze keer begon de avond bij Daan, Hij gaf een heerlijke steekpass op Marco en die gaf de bal  voor op Frank die tekende voor zijn 3e van de middag en de 8e van Excelsior, 8-1.

Het duurde wederom niet lang of de bal lag er al weer in. Het was wederom Frank die raak schoot. Marco die de bal terug legt op de 16 en Frank die de bal rustig in het hoekje kon schuiven, 9-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was zoals verwacht niet meer z’n spektakel als de eerste helft. Beide ploegen vonden het wel goed en de wedstrijd bloeide langzaam dood. Toch was het excelsior dat nog 2 keer tot score kwam. Bij de 10-1 was het Danny die nog net de bal voor kon geven op Marco die vervolgens zijn 3e doelpunt van de middag maakte.  Bij de 11-1 was het de fantastisch ingevallen Matthijs Boerman die de bal uitstekend voor gaf op Frank, die zijn 5e doelpunt van de middag maakte.

Een dik verdiende overwinning waarmee Excelsior’31 2 de weg naar boven weer heeft gevonden.