Reserves Excelsior 31-zaal sluiten redelijk seizoen goed af

Foto bij Reserves Excelsior 31-zaal sluiten redelijk seizoen goed af

Samenvatting Excelsior'31 2 - ZVV/Sparta de Laak 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de zaalvoetballers van het tweede team van Excelsior’31 het kampoensfeestje van koploper ZVV/Sparta de Laak 1 uit Nijkerk, dat een overwinning nodig had, met minstens één week uit weten te stellen. Hoewel de reserves door allerlei factoren, met drie verloren wedstrijden op rij, een teleurstellend einde van het seizoen kennen, waren ze deze avond eindelijk weer eens zo goed als compleet. Onder de bezielende leiding van Arjan Kistemaker en Gerald Keizer was het team er van doordrongen dat, ondanks dat de kans op een periode nihil was, het niet zou gebeuren dat een andere club in de Reggehal kampioen zou worden.

Ondanks deze lovenswaardige instelling, en alle goede bedoelingen ten spijt, begon Excelsior’31  zeer matig en vooral ongeconcentreerd  aan de wedstrijd. Na een opeenstapeling van persoonlijke fouten was het al gauw 0-2 voor de gasten uit Nijkerk, die voor deze de gelegenheid maar liefst een heel elftal hadden opgetrommeld. Ook de tribune zat vol gespannen Nijkerkers, die de ontwikkelingen op het veld de eerste 15 minuten vol genoegen gade slagen. Na een kwartier zagen zij echter ook dat de slordigheden uit het spel van de Excelsioren verdwenen, en dat ZVV/Sparta de Laak langzaam terug gedrongen werd op de eigen helft. Vijf minuten voor rust kwam Excelsior’31 door een treffer van Tom Kamphuis dan ook verdiend op 1-2 nadat een verdediger van ZVV/Sparta de Laak, na een harde overtreding, tijdelijk met een gele kaart verwijderd werd. Dat deze verdediger de Spartaanse praktijken van vroegere tijden niet schuwde, bleek toen hij vlak na zijn eerste gele kaart dezelfde soort overtreding nog is maakte. De scheidsrechter beloonde dit staaltje volharding met een tweede gele, en dus een rode kaart.

Na de rust profiteerde de Excelsioren direct van de man-meersituatie, en wisten ze via Sander Kwintenberg de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Daarna bleef Excelsior’31 de betere partij, en wist Nathan Oraile met een prachtig afstandsschot de keeper van de tegenstander te verrassen: 3-2. Helaas kon het deze voorsprong ondanks een aantal kansen niet  uitbreiden,  en was het Tom Kamphuis die via een eigen doelpunt nog maar is bewees een neusje voor de goal te hebben. Beide ploegen gingen hierna nog vol voor de winst, maar desondanks eindigde de wedstrijd in 3-3. De reserves kunnen terugkijken op een goede tweede helft, waarin het in de goedgevulde sporthal de Reggehal veel passie en strijdlust op het toneel bracht.

Excelsior’31 kan na deze laatste competitie wedstrijd ook terugblikkenn op een redelijk seizoen, waarin het de wedstrijden dat het compleet was bijna allemaal gewonnen heeft, en bij momenten een topklasse waardig niveau haalde. Echter, dankzij de smalle selectie, de vele blessures en andere prioriteiten bij zowel het eerste als het tweede team was dit vooral de tweede seizoenshelft  vaak niet het geval, en speelde het  vaak in een andere samenstelling waardoor vastigheden binnen het team totaal ontbraken. Zolang Excelsior’31 2 deze problemen niet weet op te lossen zal de stap naar de topklasse de komende jaren zeer moeilijk worden, en zal het zich naar alle waarschijnlijkheid voorlopig moeten beperken tot handhaving in de hoofdklasse.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (K), Nathan Oraile, Remco Haan, Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Tom Kamphuis en Rik Harbers
Speler-/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker