Excelsior'31 en SVZW delen de punten (1-1) (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 en SVZW delen de punten (1-1) (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV (in samenwerking met SVZW TV), gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews), Thijs Nieuwenhuis (camera hoog en montage) en Michel de Boer (camera laag, SVZW TV).

* Reactie Patrick Jurgens

* Reactie Rene Roord

Door Martin Klaassen

Bij de terugronde van de derby, waarbij andere belangen speelden dan voorafgaand aan het seizoen werd gedacht, kende de basiself van René Roord enkele wijzigingen. De interim-trainer kon geen beroep doen op Mitch Stockentree en Dylan Vosskuhler. Ten opzichte van de verloren wedstrijd in Hoogeveen tegen HZVV, wisselden Amanuel Isa en Niek Davina van rol. Isa stond centraal achterin en Niek Davina op zijn vertrouwde plek op het middenveld.

De start van het duel was in percentage balbezit voor SVZW, maar in kansen voor Excelsior’31. Al in de 3e minuut stond Michel Gerritsen Mulkes op aangeven van Hakim Ezafzafi oog-in-oog met SVZW-doelman Raymond Beukeveld. De inzet van de middenvelder werd gesmoord en kon net voor de doellijn worden weggewerkt. Na een door Arjan Kok gekeerde kopbal van Deniz Shabaz, was Excelsior’31 opnieuw dichtbij de openingstreffer. Een subtiele pass van Niek Davina kwam bij Patrick Gerritsen. De afloop in minuut 10 was hetzelfde als bij kans in minuut 3. Net voor de lijn greep de SVZW-achterhoede in.

Excelsior’31 kreeg na het eerste kwartier de overhand. De wedstrijd was er bij uitstek een voor de behendige en veel in beweging zijnde spelers. De ruimte tussen de linies was groot en nodigde uit. Van hieruit werd de combinatie- en de steekpass gezocht. Hakim Ezafzafi schoot, nadat hij de diepte in was gestuurd, tegen de benen van Beukeveld. Ondanks dat het spelbeeld een voorsprong voor Excelsior’31 zou rechtvaardigen bleven doelpunten uit.

Bij het rustsignaal was Excelsior’31 toch ook wel opgelucht, dat het ook zelf geen schade had opgelopen. SVZW was met twee inzetten dichtbij de openingstreffer. Shabaz had in de 36e minuut knullig balverlies afgestraft, als de vingertoppen van Arjan Kok en de paal niet in de weg stonden. De afzwaaidende Excelsior’31-doelman en moest in de 40e minuut opnieuw tot het uiterste gaan om Zwiers van het scoren af te houden. Ditmaal had de uitblinkende doelman de assistentie van de lat nodig om de bal buiten het doel te houden.

Toen de tweede helft nog maar drie minuten bezig was, nam Excelsior’31 de leiding. De keuze van Hempenius om een hoekschop op de rand van het strafschopgebied bij Gerritsen Mulkes te leggen, werd beloond. Het schot van de middenvelder ging door een woud van benen, werd van richting veranderd en hobbelde in het doel.

De opsteker bleek geen garantie voor een goed vervolg van de Rijssenaren. Excelsior’31 werd slordiger in balbezit en liet het foutloos combineren en counteren voor wat het was. SVZW overtuigde ook niet echt, maar toonde veerkracht en deed er van alles aan om gevaarlijke situaties te initiëren.

De gelijkmaker leek in het vat te zitten en vloeide er in de 67e minuut uit. Buitenspeler Omar Kavak was de sterk spelende Amanuel Isa de baas en gaf de bal strak voor. SVZW-topscorer Deniz Shabaz was bij de eerste paal zijn tegenstanders te snel af: 1-1.

Roord probeerde na de gelijkmaker, met de ingevallen Melvin Velthuis in de punt van de aanval, wat meer rust in het spel te krijgen. Door dat plan kon, na het uitvallen van Amanuel Isa, al weer snel een streep. De laatste 20 minuten sloten naadloos aan bij de voorgaande 70 minuten. Het spel golfde op en neer. Beide elftallen kregen de mogelijkheden, maar geen van de teams was bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De burenruzie, die meer weg had van een buurtbarbecue, bleef onbeslist. Daarmee schieten zowel Excelsior’31 als SVZW, met nog drie wedstrijden te spelen, weinig op.

In de loop van het weekend volgen de interviews en wedstrijdbeelden van Excelsior'31 TV.

SVZW - Excelsior'31: 1-1 (0-0)