Voetbalsters STES ME1 opnieuw kampioen op hoogste niveau

Foto bij Voetbalsters STES ME1 opnieuw kampioen op hoogste niveau

Door Gerwin de Velde Harsenhorst

Wie zaterdag 23 april in Rijssen achter een vrachtwagen boordevol gillende meiden reed, kan het nauwelijks ontgaan zijn: De voetbalmeiden van STES (Samenwerking Team Excelsior ’31 Sportclub Rijssen) zijn na een klinkende 1-5 overwinning, kampioen geworden in de 1e klasse.

Het was deze jaargang alweer de tweede titel voor deze ‘veelvraten’. Net als in de najaarscompetitie, werd de titel binnengehaald bij de naaste concurrent. In het hol van de leeuw werd Heino ME1 verslagen.

In de voorjaarscompetitie wisten de roze STES-dames alle wedstrijden afgetekend te winnen. Met 27 punten uit 9 wedstrijden werd geen punt gemorst. Scherpte voor het doel en resoluut verdedigen, leidde tot 73 goals voor en slechts 3 doelpunten tegen.

De kampioenswedstrijd stond symbool voor de andere gespeelde wedstrijden in deze voorjaarscompetitie. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de meiden zien dat ze met slechts één doel het veld betreden: ‘Wij gaan winnen!’ Direct werd furieus de aanval gezocht.

Al na 5 minuten knalde Fleur van afstand de 0-1 binnen. Een paar minuten daarna maakte Mirte een einde aan alle illusies van Heino: 0-2. Noah tekende voor de 0-3 ruststand. Na de rust wist topscoorster Noah nog tweemaal het net te vinden. In de laatste minuten werd nog een zeldzame tegentreffer geïncasseerd. Eindstand:1-5.

Na deze klinkende overwinning gingen de speelsters en de talrijk meegereisde supporters in konvooi huiswaarts. In Rijssen werd overgestapt op een prachtig versierde vrachtwagen van Dekker Transport. De rondrit werd onderbroken voor een kampioensfoto bij hoofdsponsor Shoeby. Rond het middaguur zette de truck koers richting sportpark De Koerbelt.

Hoofd competitiezaken jeugd Jan Busscher en voorzitter van de meidenafdeling Bert Bosschers wezen in hun toespraak op het unieke karakter van de geleverde prestatie. Voor het eerst wist een team onder de vlag van STES in één jaargang zowel de najaars- als de voorjaarscompetitie te winnen.

De ‘verantwoordelijke’ speelsters voor dit historische resultaat zijn:

Sterre de Wilde; de minst gepasseerde keeper van het westelijk halfrond. Slechts 3 treffers moest Sterre incasseren.

Laura Bonke; beschikt over een verwoestend schot. Daarnaast heeft Laura een drive waar menig profvoetballer een voorbeeld aan kan nemen.

Mirte de Velde Harsenhorst; het slot op de deur. Laat niemand passeren en drijft daarmee elke aanvaller tot wanhoop.

Leah Citgez; de Messi van STES ME1. Dribbelkoningin en zelfs voor de tegenstanders een genot om naar te kijken.

Liske van den Berg; Het rustpunt in het team. Boekt dit seizoen een enorme progressie. Scoorde maar liefst in vier opeenvolgende wedstrijden.

Fleur Paalman; de speelster met het mooiste schot en een gigantisch loopvermogen. Mocht het ooit op strafschoppen aankomen, dan is Fleur een zekerheidje. Penalty = goal!
Anna-Lynn Baan; de motor op het middenveld. Maakt het liefst belangrijke goals. Laat de 7, 8 en 9-0 graag aan een ander over. Scoorde de winnende treffer in de kampioenswedstrijd in de voorjaarscompetitie.

Sarah Ezendam; onvoorspelbare spits met een neusje voor de goal. Heeft de pirouette weer naar het voetbalveld gebracht.

Famke Dekker; Dafne Schippers in wording. Als de sprint wordt ingezet, gaat de turbo erop. Gaat ook in haar spel met turbosnelheid vooruit. Scoort steeds vaker.

Noah Paalman; Ronaldo van het team. De topscoorder en de schrik van elke tegenstander. Scoorde de mooiste goal van het seizoen. Met bekeken hakbal zette ze de Koerbelt op stelten.

Tweemaal kampioen op het hoogste niveau. Een unieke prestatie waar de meiden bijzonder trots op mogen zijn. Heeft STES ME1 zich hiermee als eerste kandidatuur gesteld voor Sportploeg van Rijssen - Holten 2016?