Kampioenschap 3e elftal bewijs dat keihard werken loont

Foto bij Kampioenschap 3e elftal bewijs dat keihard werken loont

Kampioenschap 3e elftal bewijs dat keihard werken loont

Excelsior ’31 3 wint van IJVV en is kampioen!

IJVV 2 – Excelsior ’31 3 2-5 (1-2)

Er wordt wel eens gezegd dat er in het leven maar twee zekerheden zijn: de dood en belastingen. We lijken daar echter een derde zekerheid aan toe kunnen voegen. Aan het eind van het seizoen degradeert Excelsior ’31, óf wordt het kampioen.

De laatste vijf seizoenen is Excelsior ’31 achtereenvolgens kampioen geworden, gedegradeerd, kampioen geworden, gedegradeerd. Gelukkig staan we nu weer aan de goede kant van de score en zijn we weer kampioen geworden. 

Een overwinning op IJVV was genoeg om de titel op te eisen. Aan de eerste wedstrijd tegen IJVV bewaarden we slechte herinnering aangezien die wedstrijd, mede door twee rode kaarten aan onze kant, met 1-2 verloren ging. We waren er op gebrand ons te revancheren voor die wedstrijd en zo de titel veilig te stellen.

Dat gingen we proberen te doen met de volgende opstelling:
Rene Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Gerwin Immink, Niek Bakker (70. Danny Spin), Jacco Vis, Jeroen Dangremond, Matthijs Boerman, Patrick Smelt, Theun Brandriet (Sven Jagersma), Robert Harbers (80. Bart Gertkate),  Dick Jan Goorman (55. Laurens Harbers)

De wedstrijd begon wat onrustig. Er werd in een hoog tempo gespeeld, maar door dit hoge tempo was het ook erg onnauwkeurig. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van IJVV. Een scherp aangesneden corner zorgde voor een gevaarlijke situatie voor ons doel maar gelukkig werd de bal overgeschoten. We hadden kennelijk even tijd nodig om over de kampioenskriebels te komen.

Gelukkig duurde dit niet lang, en binnen tien minuten wisten we zelfs al op voorsprong te komen. Dick Jan Goorman wist met een droge knal in de onderhoek de score te openen. Matthijs Boerman leek na een prachtige aanval de wedstrijd al vroegtijdig in het slot kunnen gooien.

Dick Jan Goorman wist Robert Harbers in het penaltygebied te bereiken, waar iedereen een schot op doel verwachtte had Robert in zijn ooghoek echter Matthijs Boerman al aan zien stormen. Hij legde de bal met de hak klaar voor Matthijs maar zijn schot ging helaas op de keeper. 

We leken nu controle te hebben over de wedstrijd maar een moment van onoplettendheid kostte ons de voorsprong. IJVV nam snel een vrije trap op het middenveld en wist met een lange bal hun spits te bereiken. Deze nam de bal knap mee en rondde beheerst af.

Het aanstormende talent van het Nederlandse arbiterskorps Simon Kool stak gedecideerd zijn vlag de lucht in voor buitenspel, maar de scheidsrechter overrulede hem en kende het doelpunt toe. Dit was natuurlijk een flinke tegenslag maar we herpakten ons al snel.

Matthijs Boerman pikte een afvallende bal op in het penaltygebied, omspeelde sierlijk twee tegenstanders en trok de bal vanaf de achterlijn voor. Robert Harbers liet maar weer eens zien over een geweldig ‘torinstinct’ te beschikken. Hij was zijn verdedigers te snel af en wist de bal van de rand vijf meter binnen te schuiven.

Met een 2-1 voorsprong gingen we de rust in. Bij deze tussenstand zouden we kampioen zijn maar we wisten dat het nog lastig zat zou zijn om de voorsprong te behouden. 

We begonnen de tweede helft niet goed en IJVV was in de eerste fase van de tweede helft beter. In eerste instantie leidde dit nog niet tot grote kansen maar toch wisten ze op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van de zijkant werd nog net aangeraakt waardoor de bal van richting veranderde en over keeper Rene Kamphuis heen viel.

De bal kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in. De spits van IJVV maakte hier dankbaar gebruik van en wist de gelijkmaker binnen te schieten. Bij een gelijkspel zouden we afhankelijk zijn van het resultaat van ASV Dronten dat ’s middags pas om 15 uur tegen SVI in Zwolle zou spelen en dus was ons er alles aan gelegen om de winnende treffer te forceren.

We gingen vol op de aanval spelen en werden beloond voor onze vasthoudendheid en wil om te winnen. Zoals zo vaak was het weer Robert Harbers die ons  aan een voorsprong hielp. Een goed getrapte corner vond het gouden voorhoofd van Robert en hij kopte onhoudbaar binnen.

De ontlading na deze treffer was enorm, we waren weer op kampioenscours! Nu wilden we de wedstrijd ook afmaken, en de beslissende treffer volgde al snel. Jeroen Dangremond bracht een bal van de zijkant goed de 16 meter binnen, vond het hoofd van Robert (ik heb het gevoel in herhaling te vallen) en Robert kopte de 4-2 binnen. De wedstrijd was nu wel gespeeld.

Robert krikte zijn doelpuntenaantal nog maar weer even op met zijn negende (!) doelpunt in de laatste twee wedstrijden en wist de 5-2 nog op het bord te zetten. Na de 5-werd de wedstrijd simpel uitgespeeld en konden we ons op gaan maken voor een groots kampioensfeest. 

En groots werd het zeker. Een rondrit door de stad op een platte wagen en feestjes in de kantine en bij onze trouwe hoofdsponsor café ‘de Twee Schimmels’, met een spetterend optreden van oude bekende Sjors van Gerrisheim alias SvG sounds, volgden. Het bleef nog lang onrustig in Rijssen. 

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd. Een wedstrijd waar in principe niets meer op het spel staat behalve de sportieve eer. Belangrijker dan dat is echter dat we volgende week ook afscheid nemen van trainer Han Slots die van dit elftal een vechtmachine van ‘Atletico Madrid achtige proporties’ heeft weten te smeden.

Elke wedstrijd werd ingegaan met een enorme dosis positieve agressie en, het is misschien een cliché maar daarom niet minder waar, de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan. 

Behalve van Han nemen we ook afscheid van een groot aantal spelers dat na een lang, of iets minder lang, dienstverband Excelsior 31 3 ongetwijfeld met pijn het hart vaarwel zal zeggen. Er staat weliswaar niks meer op het spel maar we gaan er alles aan doen om hen met een overwinning afscheid te laten nemen, daarnaast kunnen we volgende week ook de 50 punten grens doorbreken, wat toch een fraaie mijlpaal zal zijn.

Genoeg redenen dus om volgende week nog een keer er gezamenlijk vol tegen aan te gaan! 

Kalender icoon maandag 2 mei 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers