89e minuut:    4 - 2

Opstelling:
Mart Nieuwenhuis (k), Stephen Jansen, Gertjan Schultink, Kevin Troost, Danny Schoenmaker, Mark Breukink, Yorick Calkhoven, Denian Twellaar, Marco Hopman, Frank Averesch, Marco ten Bolscher
Reserves: Nick Haase, Jord Jansen, Kevin Jansen

Zaterdag was al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en niet de minste. HHC Hardenberg was de tegenstander. Twee weken geleden had Excelsior'31 2 ze nog uitgeschakeld in de halve finale van de beker, na strafschoppen. Toen waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd.

Zaterdag was Excelsior'31 2 de betere ploeg. Misschien kwam dit doordat onze kansen op de 3e periode groter waren. De eerste 15 minuten gingen gelijk op en Excelsior creëerde enkele goede kansen, maar de eindpas was niet goed. Toch was het HHC dat op 0 – 1 kwam.

Kevin Troost speelde de bal ongelukkig terug op Mart, die de bal niet goed raakte. HHC wist hiervan te profiteren.  Daarna had HHC veel vrijheid op het middenveld maar zij kwamen niet verder dan de 16 meter. Excelsior kreeg nog wel enkele kansen, maar door gebrek aan scherpte was de ruststand 0 – 1.

Excelsior kwam daarna sterk uit de kleedkamer en Marco Hopman scoorde in de 51e minuut na een gewelde rush de verdiende gelijkmaker. 1 – 1.  In de 69e minuut kwamen wij op voorsprong. Marco Hopman werd de diepte in gestuurd en hij bood Frank Averesch een niet te missen kans  2 – 1.

Het leek wel of de ban gebroken was. HHC was niet meer bij machte om in de buurt van Mart Nieuwenhuis te komen en het was weer Marco Hopman die de 3 – 1 scoorde; Frank Averesch zette de bal voor, Yorick kopte de bal in de voeten van Hopman en die passeerde de verdediger en de keeper.

Vlak voor tijd kwam de 4 – 1 op het scorebord. Frank Averesch tikte de bal in het doel, na een geweldige slangenbeweging ala Robbie Rensenbrink. 1 minuut voor tijd kon HHC nog iets terugdoen, waardoor de eindstand van 4 – 2 werd bereikt.

Vandaag was bij HHC Hardenberg voor de laatste keer hun teammanager Henk Wind bij de ploeg. Henk is een fantastische kerel, een echte HHC-er. We hebben tijdens de wedstrijden veel strijd geleverd met elkaar, maar na afloop was de stemming altijd zeer positief, mede door de positieve instelling van Henk.

Een lekker biertje drinken hoorde er altijd bij.  Henk is trots op HHC, maar heeft altijd veel waardering voor Excelsior. Jammer voor HHC maar ook voor ons dat Henk stopt. Henk bedankt voor de mooie jaren en we hopen voor jou dat HHC 1 volgende week de titel gaat pakken in de Topklasse.

Een mooi resultaat voor Excelsior'31 2, dat volgende week in de strijd om de periodetitel 2 punten voorsprong heeft op Sparta Nijkerk. Excelsior'31 2 moet dan uit spelen tegen VVOG uit Harderwijk en kan het daar afmaken.  De wedstrijd begint om 11.45 uur en we spelen dan voor de wedstrijd VVOG 1 – Excelsior'31 1, die om 14.30 uur begint

De week er na gaan we weer na VVOG om de finale van de Beker te spelen. Op dit moment staat de wedstrijd om 14.30 uur gepland, maar dit kan nog veranderen, omdat VVOG 1 op diezelfde dag nacompetitie moet spelen.

Er zijn hiervoor in samenwerking met de Vriendenkring 2 bussen beschikbaar gesteld. Supporters die graag meewillen, kunnen zich hiervoor via de mail opgeven bij Dieks Geerling - dickgeerling@geerling-advies.nl

De kosten bedragen slechts € 7,50 en er zal voor drank en hapjes in de bus worden gezorgd. Op dit moment is er al 1 bus helemaal vol. Er zijn nog ongeveer 40 plaatsen beschikbaar in de 2e bus.

Het zou fantastisch zijn voor de jongens van Excelsior'31 2, dat zij ondersteund worden door veel echte Excelsior supporters uit Rijssen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat de jongens het gevoel krijgen dat Sportpark de Strokel in Harderwijk een thuisbasis voor hen wordt.

Het kunnen nog mooie weken worden voor Excelsior'31 2.