Excelsior'31 sluit bizar seizoen af met ongelukkige nederlaag bij VVOG

Foto bij Excelsior'31 sluit bizar seizoen af met ongelukkige nederlaag bij VVOG

Excelsior'31 sluit bizar seizoen af met ongelukkige nederlaag bij VVOG

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Wilco Nieuwenhuis



* Reactie Rene Roord




Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 heeft seizoen 2015/2016 afgesloten met een ongelukkige nederlaag tegen VVOG. In Harderwijk werd het zaterdagmiddag 3-2. 

Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. VVOG was vanwege de behaalde periodetitel al zeker van nacompetitie voor promotie, Excelsior'31 speelde vandaag haar laatste wedstrijd van het seizoen. 

Al binnen 10 minuten kwam de ploeg van René Roord op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Wilco Braam. Mark Breukink raakte even later de paal en vervolgens werd Dylan Vosskühler onderuit getrokken in het strafschopgebied. Scheidsrechter Huizinga gaf een strafschop en deze werd benut door Hakim Ezafzafi, 1-1. Na deze gelijkmaker domineerde Excelsior'31 en creëerde het een aantal goede kansen, maar het verzuimde verder afstand te nemen.

Na rust kwamen de Rijssenaren al snel op voorsprong. Melvin Velthuis kopte de bal vanuit een corner in en het was Patrick Gerritsen die van dichtbij binnenschoot, 1-2. Uit het niets werd het vervolgens 2-2 door een snel uitgespeelde aanval van VVOG, Penelly Biya was de afmaker. Vlak voor tijd gaf scheidsrechter Huizinga opnieuw een penalty, deze keer voor de thuisploeg. Een ongelukkig moment, want op de beelden van Excelsior'31 TV is niet te zien dat invaller Daan Ligtenberg ook maar één moment de bal met zijn arm aanraakt. Richard Gooijer pakte het cadeautje uit en zo stond Excelsior'31, zoals zo vaak na de winterstop, weer met lege handen, 3-2. 

Excelsior'31 eindigt, mede door de teleurstellende reeks na de winterstop, op de 7e plek in de Hoofdklasse C. Harkemase Boys werd kampioen door Flevo Boys met 6-1 te verslaan. Naast VVOG zullen ook Staphorst en ACV deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. DOS'37 en Drachtster Boys zijn gedegradeerd. SVZW en HZVV mogen de komende weken via nacompetitievoetbal proberen in de Hoofdklasse te blijven. 

VVOG - Excelsior'31 3-2 (1-1)
8. Wilco Braam 1-0
20. Hakim Ezafzafi 1-1
51. Patrick Gerritsen 1-2
67. Penelly Biya 2-2
89. Richard Gooijer 3-2

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Dylan Vosskühler, Mark Breukink (77. Daan Ligtenberg), Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes, Patrick Gerritsen (83. Marco ten Bolscher), Hakim Ezafzafi en Cem Köse
 
* Na afloop van deze wedstrijd werd bekend gemaakt dat Peter Wesselink komend seizoen de trainer/coach is van Excelsior'31. René Roord (komend seizoen assistent-trainer) reageert op de komst van Wesselink

 

Kalender icoon zondag 15 mei 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers