Excelsior'31 2 pakt zijn eerste prijs van het seizoen

Foto bij Excelsior'31 2 pakt zijn eerste prijs van het seizoen

Excelsior'31 2 pakt zijn eerste prijs van het seizoen

Verslag door assistent-trainer Johnny Peeters 

Voor de laatste 2 belangrijke wedstrijden hebben wij de afgelopen week weer scherp getraind om de strijd tegen VVOG2 voor de 3e periodetitel aan te gaan. En natuurlijk vooruitkijkend op de bekerfinale 21 mei uit ook tegen VVOG 2. 

Zaterdag 14 mei was het vroeg op, de wedstrijdbespreking was om 08.45 uur en we vertrokken met de bus om 09.15 uur. In de bus was de sfeer zeer ontspannen. Onze dj's waren volop aan het draaien en rond de klok van 10.15 waren we in Harderwijk.

Om 10.45 uur gingen we richting de kleedkamer om ons voor te bereiden op deze voor ons zo belangrijke wedstrijd. Doelstelling: het  behalen van de 3e periode titel en het goede gevoel vast te blijven houden van de afgelopen tijd voor onze belangrijkste wedstrijd van dit seizoen de bekerfinale!

In eerste instantie hebben wij ervoor gekozen om de spelers die op scherp stonden wat betreft gele kaarten niet te laten starten.Om 11.05 uur had ik alles al klaar staan voor de warming-up, de spelers waren al eerder op het veld aanwezig dan gebruikelijk en dat was een teken dat ze er veel zin in hadden. 

De warming-up was scherp en goed met name het afwerken werd goed uitgevoerd. Na de warming up aangekomen in de kleedkamer gaf Tim nog de laatste aanwijzingen voor de wedstrijd en uiteraard onze leider Dieks die weer een peptalk hield. Met andere woorden: de mouwen omhoog stropen en vol strijd en passie het veld op om de periode binnen te halen voor Excelsior'31.

De 1e helft ging het gelijk op en wij creerden weinig kansen, net als VVOG. Onze opbouw van achteruit was prima verzorgd, met goed positiespel, VVOG probeerde ons vast te zetten , maar we voetbalden goed onder de druk vandaan. 

Danny werd een keer gevaarlijk doordat hij doorliep op de keeper die de bal tegen Danny aanschoot die ook per ongeluk in het doel kan belanden maar de bal ging er net niet in. VVOG kon wel een paar keer schieten vanaf de 16 meter. 

Kevin Troost had de grootste kans maar raakte de bal verkeerd. VVOG werd een keer zeer gevaarlijk door een vroege voorzet  van rechts op hun spits die goed voor Nick Haase kwam en bijna de bal bijna binnen kopte. Maar op de lijn stond Mart Nieuwenhuis die ons redde.

Ruststand 0-0.

2e helft kregen we wat meer de overhand en creëerden we vele kansen. Door een steekbal van Frank ging Marco Hopman ervan door en schoot de bal laag in de linkerhoek binnen( 49e min) 0-1. VVOG probeerde nog wel wat maar kwam niet door onze verdediging. 

Marco Hopman ging op de pingeltoer de 16 meter in en lobte  de bal mooi over de keeper ( 58e min) 0-2. Klasse doelpunt en hij werd gefeliciteerd door zijn medespelers. VVOG kwam nog wel terug op 1-2 door een schot vanaf de linkerkant. Het bleef bij 1-2 . De  3e periode is binnen voor Excelsior'31 2 die volgend seizoen strijdt in de beker tegen 1e elftallen. De  1e prijs is binnen gehaald en  nu dus deze week weer scherp trainen voor de bekerfinale. 

We gaan voor de hoofdprijs. Wij als staf en spelers hopen op veel steun van de supporters a.s. zaterdag om 14.30 uur in Harderwijk .

 

Kalender icoon zaterdag 14 mei 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers