Excelsior'31 2 zet Rijssen Vooruit 1 na rust eenvoudig aan de kant (4-0)

Foto bij Excelsior'31 2 zet Rijssen Vooruit 1 na rust eenvoudig aan de kant (4-0)

Bekerwedstrijd Excelsior’31 2 – Rijssen Vooruit 1 4-0 (0-0)
Zaterdag was de eerste bekerwedstrijd van het seizoen Excelsior’31 2 tegen Rijssen Vooruit 1. Van te voren werd verwacht dat Excelsior ’31 2 de bovenliggende partij zou zijn qua techniek, tactiek en op conditioneel gebied. Rijssen Vooruit zou meer de nadruk willen leggen op het fysieke spel met een gezonde dosis strijdlust.

De beginfase van de wedstrijd voldeed aan bovenstaande verwachtingen. Excelsior ’31 2 was veelvuldig aan de bal en Rijssen Vooruit probeerde waar mogelijk via fysiek spel en snelle counters gevaarlijk te worden. Excelsior ’31 2 speelde de bal in de beginfase te traag rond waardoor Rijssen Vooruit vrij eenvoudig overeind bleef. Rijssen Vooruit werd een aantal keer gevaarlijk in de eerste helft maar tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Gevolg een terechte 0-0 ruststand.

Vanaf het begin van de tweede helft schroefde Excelsior’31 2 het tempo op. De ruimte op het veld werd steeds groter en in de 52e minuut wist Marco Hopman hiervan te profiteren door na een individuele actie de 1-0 op het scorebord te krijgen via een lage schuiver. In de 60e minuut maakte Yorick Calkhoven er na uitstekend voorbereidend werk van Frank Averesch 2-0 van. Het verzet van Rijssen Vooruit was door deze treffer gebroken.

In de 68e minuut maakte Marco Hopman er op aangeven van Danny Schoenmaker 3-0 van door strak binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Niek Averesch die een steekbal van Marco Hopman uitstekend wist af te ronden, 4-0. Excelsior ’31 2 kwam verder niet in problemen en verzuimde in de laatste minuten de score verder uit te bouwen.

Al met al een sportieve derby wedstrijd waarbij het verschil werd gemaakt in de tweede helft.