Excelsior'31 2 met overmacht naar tweede ronde Districtsbeker

Foto bij Excelsior'31 2 met overmacht naar tweede ronde Districtsbeker

Dinsdag stond de wedstrijd sv Enter 1 – Excelsior’31 2 op het programma. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden, vooral omdat veel spelers van beide elftallen elkaar goed kennen. Zo ook Alex Calkhoven, de keeper van Enter, die o.a. bij Excelsior'31 heeft gekeept. Laat diens 'broertje' Yorick nu bij Excelsior'31 in de spits voetballen. Dat beloofde daarom extra mooi te worden, broers tegen elkaar.

Na het warmlopen, passen, trappen en afwerken maakten we ons op om aan de wedstrijd te beginnen. Beide broers, als aanvoerder, bij de scheidsrechter leverde voor de scheidsrechter een leuke ontmoeting. Na de pascontrole, een lolletje en de tos stonden we klaar om te beginnen. Enter mocht aftrappen en wij zetten gelijk vol druk.

Dat pakte goed uit, de bal ging van de centrale verdediger van Enter naar hun rechtsback en daar werd vol druk op gezet zodat hij de bal te kort terug speelde en Naut er met een voetje tussen kon zitten en 1 op 1 op de keeper af kon en  beheerst afrondde. 0-1. Na nog geen minuut spelen, dat beloofde wat.

Excelsior'31 2 bleef goed druk zetten, desondanks werd het een stuk rommeliger op het moment wanneer we de bal hadden. Enter bleef gewoon doorvoetballen alsof er niks was gebeurd en het allemaal wel goed zou komen. Echt uitgespeelde kansen kreeg Enter niet. Op een paar schoten van afstand na en wat  corners kwamen ze zelden in de buurt van het doel van Excelsior'31 2.

Excelsior '31 kreeg daarentegen nog wel een paar kansen, maar niet echt grote, op de kans van Lourens na die een hoge steekbal tussendoor over de keeper heen kopte. Excelsior'31 2 speelde verder wel goed, misschien wat slordig, maar gaf niet veel weg. Er moest na de rust wel wat gebeuren want als Enter de 1-1 zou maken dan zouden we het zomaar lastig kunnen krijgen. In de rust werden een aantal zaken besproken die beter moesten. Daarna er vol tegen aan en zorgen dat we het duel beslisten.

De tweede helft begon en we bleven goed druk zetten. Na een paar minuten in de 2e helft kwam Kevin aan de rechterkant op en zag Yorick bij de 2e paal vrij staan. Een goede voorzet volgde. Diens inzet bleek lastiger dan het oogde, resultaat: een afdraaiende bal die voorlangs werd geschoten. Meteen daarop kreeg Excelsior'31 2 opnieuw een goede mogelijkheid. Na goed druk zetten kwam er een hoge bal tussen de verdediging door en Yorick wipte de bal over de keeper. Helaas werd de score nog steeds niet verdubbeld maar je zag aan alles dat Excelsior'31 Enter zo snel mogelijk de genadestoot wilde uitdelen.

Excelsior'31 2 kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in meer kansen. Daarentegen bleef Enter stug weerstand bieden en hopen op de gelijkmaker. Die kwam er ook nog bijna. Een afgeslagen corner kwam via de zijkant bij hun spits. Hij schoot vanaf een meter of 25 loeihard op doel en Mart had het nakijken. Gelukkig voor ons spatte de inzet uiteen op de lat. Een wake up call voor Excelsior'31 2.

Het moest er maar eens van komen. Matthijs kreeg er de uitgelezen kans voor en flikte het ém ook nog eens.Hij dook op aan de rechterkant in de 16 en haalde verwoestend uit. De prima Enter doelman keerde in eerste instantie Matthijs' inzet maar moest zich uiteindelijk gewonnen geve, 0-2. Eindelijk hadden we de voorsprong uitgebreid. Hierdoor viel bij ons een last van de schouder en gingen daardoor vrijuit voetballen.

Bij Enter zag je dat ze zich gewonnen gaven. Excelsior'31 2 drukte nadrukkelijk door. Yorick wilde graag scoren tegen zijn broer,  dat zag je aan alles. Hij had alleen geen geluk. Een afvallende bal werd hard ingeschoten maar Alex keerde zijn inzet heel netjes. Een schot van buiten de zestien spatte uiteen op de kruising waardoor het opnieuw niet lukte. Uiteindelijk lukte het Yorick toch. Kevin werd weer weggestuurd aan de rechterkant en deponeerde de bal bij de 2e paal, waar Yorick klaar stond om de 0-3 zeker te stellen.

Excelsior'31 2 coach Fethi kwam vervolgens met een aantal wissels op de proppen. Daardoor kreeg Excelsior'31 en was het vanaf dat moment volledig eenrichtingsverkeer. Yorick werd weggestuurd aan de rechterkant en toog richting het doel van Enter, samen met de Averesch' broers. De bal werd breed gelegd op Frank en die maakte het koeltjes af, 0-4. De kansen bleven maar komen. Door goed keepers werk van Alex bleef een afslachting uit. Wat Enter ook niet verdiende, btw.

Matthijs maakte zijn tweede van de avond, met schot van buiten de zestien, over de keeper, 0-5. Een luttel aantal minuten later werd het ook nog 0-6 door Frank, zijn tweede van de avond. Dit keer na prima voorzet van Kevin. Al met al zijn we zo goed als zeker door in de beker, met nog één wedstrijd te gaan (in en tegen Bornerbroek). Bijkomende statistiek: na twee duels  10 doelpunten vóór en geen tegentreffers. Dat is netjes en een compliment waard!