Excelsior'31 2 neemt ook laatste horde in bekerpoule met verve

Foto bij Excelsior'31 2 neemt ook laatste horde in bekerpoule met verve

RKSV Bornerbroek 1 – Excelsior’31 2 0-5

Vrijdagavond speelde Excelsior31 2 zijn laatste bekerduel in de poulefase. Deze wedstrijd namen we het op tegen zondag 5e klasser RKSV Bornebroek 1. Gekeken naar de resultaten van Bornerbroek 1 in de afgelopen wedstrijden moest dit geen groot probleem opleveren.

Dit was ook aan alles te merken in de aanloop naar de wedstrijd. Het was de hele dag warm geweest en het temperatuurtje lag nog behoorlijk hoog toen we aan de warming up begonnen.
Je merkte aan iedereen dat het lastig was om ons op te laden voor deze wedstrijd en scherp te beginnen.Voor de wedstrijd werd dit nog eens aangehaald door de trainer dat we toch moesten proberen met de juiste 'mindset' deze wedstrijd in te gaan.

Toen het fluitsignaal klonk begon Excelsior'31 2 nog niet eens zo slecht wat resulteerde in een bijna mogelijkheid voor Marco ten Bolscher.  Dit was ook het beeld van het eerste gedeelte van de wedstrijd, Excelsior2 speelde niet best. Toch werden er aardig wat kleine kansen gecreëerd. De passing was onzuiver en het tempo lag te laag om Bornebroek pijn te doen, dit kwam ook doordat Bornerbroek behoorlijk inzakte en de ruimtes klein hield.

Af en toe kwam Bornerbroek er uit, dit resulteerde in een corner die na wat gerommel in de zestien op doel werd geschoten en nog maar net van de lijn kon worden gehaald door Wouter Ditrich die bij de paal stond. De corner die hieruit kwam werd eveneens op doel gekopt en weer van de lijn gehaald dit maal door Stijn, de rebound werd hard overgeschoten door Bornerbroek. In de 24e minuut werd de bal veroverd op de helft van Bornebroek, na een korte combinatie en een steekpass van Mathijs Boerman kon Geert Slagman de (0-1) maken.

Het bleef eenrichtingsverkeer en het was wachten op de (0-2), toch duurde het tot de 41e minuut toen Tom voor de 0-2 kon tekenen. Na een afvallende bal nam hij hem van een meter of 18 op de slof en schoot hij hem onhoudbaar over de keeper. In de rust mochten Geert en Tom in de kleedkamer blijven die vervangen werden door Stephen en Naut.

De 2e helft was bijna hetzelfde beeld als de 1e erg rommelig en de passing was weer onzuiver, met vlagen speelde Excelsior'31 heel makkelijk en andere keren werd er te vaak fout gekozen.
In de 52e minuut kon de keeper een harde pegel van Frank Averesch niet goed verwerken en kon Marco ten Bolscher makkelijk afwerken. (0-3)

Af en toe werd Bornerbroek nog wel gevaarlijk maar echte serieuze kansen werden het niet. In de 73e minuut kon Naud tekenen voor de (0-4) vanaf ca. 20 meter van de goal plaatste hij de bal mooi in de lange hoek.In de 85e minuut kon Frank na een mooie bal van Niek richting de goal en maakte hij beheerst af door de bal langs de keeper in de lange hoek te tikken. (0-5) Dit was ook ongeveer het laatste wapenfeit van een wedstrijd om snel te vergeten.

Na deze overwinning op naar de volgende ronde in de Districtsbeker!