Excelsior'31 vergeet punt(en) mee te nemen uit Apeldoorn (4-2)

Foto bij Excelsior'31 vergeet punt(en) mee te nemen uit Apeldoorn (4-2)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage). Speciale dank aan Eric Spijker van CSV Apeldoorn TV voor het beschikbaar stellen van de beelden vanaf de grond.

* Reactie Gradus Hempenius

* Reactie Peter Wesselink

Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 heeft verzuimd een resultaat te behalen op bezoek bij CSV Apeldoorn. De ploeg van trainer Peter Wesselink verloor (onverdiend) met 4-2.

De middag in Apeldoorn begon teleurstellend voor Excelsior'31. Dylan Vosskühler raakte geblesseerd in de warming up, waardoor Amanuel Isa zich op het laatste moment nog klaar moest maken voor een basisplaats. Hierdoor kwam Melvin Velthuis samen met Daan Ligtenberg in het centrum van de verdediging te spelen en schoof Patrick Jurgens naar de linksback positie.

Excelsior'31 begon goed aan de wedstrijd en creëerde binnen een minuut een grote kans, maar Boy Boeloerditi schoot naast. De eerste grote kans van CSV Apeldoorn werd, na iets minder dan een half uur, door Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop viel uiteindelijk de 1-0, gemaakt door Steven van Es. Wederom dus een dood spelmoment waardoor Excelsior'31 een tegentreffer moest incasseren.

Excelsior'31 pakte het daarna vrij snel weer op en dacht via Niek Davina de gelijkmaker te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust had Hielke Penterman alsnog de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij kon de bal niet tussen de palen krijgen waardoor de ruststand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg werd.

Na rust kreeg Amanuel Isa een grote kans op de gelijkmaker, maar CSV Apeldoorn-doelman Patrick Jansen hield de bal prima uit zijn doel. Verrassend genoeg scoorde CSV Apeldoorn even later wel, nadat het enorm veel ruimte kreeg van de Rijssense verdediging. Na een fantastische voorzet (achter het standbeen gegeven) van Jesse Hartgers maakte Sander Krijns de 2-0.

Invaller Gradus Hempenius deed in 64e minuut iets terug door de 2-1 binnen te schieten. Vanaf dat moment had Excelsior'31 de wedstrijd in handen en kreeg het enkele goede kansen op de gelijkmaker, o.a. Patrick Gerritsen raakte met een vrije trap de lat. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch, Gradus Hempenius gaf de bal voor en Hielke Penterman kopte in de 74e minuut zijn tweede treffer van het seizoen binnen, 2-2.

Excelsior'31 was een aantal keren dichtbij de 2-3, maar de goals vielen uiteindelijk aan de andere kant. Maarten Boeve maakte vijf minuten voor tijd de 3-2 en diep in blessuretijd was het Richard van Schooten die de geflatteerde 4-2 binnen schoot. Een zure nederlaag voor Excelsior'31, dat toch zeker een resultaat verdiende in Apeldoorn.

Volgende week zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen 'koploper' ACV. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14.30 uur.

CSV Apeldoorn - Excelsior'31 4-2 (1-0)
28. Steven van Es 1-0
59. Sander Krijns 2-0
64. Gradus Hempenius 2-1
74. Hielke Penterman 2-2
85. Maarten Boeve 3-2
90+5 Richard van Schooten 4-2

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Jeremy Jonker, Charlie van der Hulst (65. Jordi van Dalen), Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers (78. Richard van Beek), Maarten Boeve, Richard van Schooten, Sander Krijns (86. Frank Boers)

Opstelling Excelsior '31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Daan Ligtenberg, Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Niek Davina, Boy Boeloerditi (58. Michel Gerritsen Mulkes), Amanuel Isa, Hielke Penterman, Cem Köse (46. Gradus Hempenius)