Excelsior’31 2 loopt tegen eerste nederlaag aan

Foto bij Excelsior’31 2 loopt tegen eerste nederlaag aan

verslag door Aniek Averesch
ERMELO - Zaterdag was aan DVS'33 2 uit Ermelo de taak om Excelsior'31 2 voor het eerst in deze competitie zonder punten huiswaarts te sturen. In de eerste 35 minuten was de thuisploeg zeker wat betreft het positiespel de betere ploeg. Desondanks wist men niet of nauwelijks kansen te creeeren. Excelsior'31 2 al evenmin, trouwens.

Excelsior'31 moest gaandeweg de eerste helft het onderste uit de kan halen en deed dat ook. Er volgden kansen. Grote kansen. Ook na 35 minuten deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en kansen over en weer volgden. Deze werden echter niet benut. Vanwege het feit dat de Rijssenaren geen langdurig balbezit wisten te houden kreeg het maar geen grip op de wedstrijd.

In de laatste minuut voor rust leek de laatste kans voor Excelsior'31 te zijn maar het resulteerde in een counter voor DVS’33 2. Uit een corner was het de ploeg uit Ermelo die daarop de leiding nam, 1-0.

In de tweede helft werd het er voor de bezoekers niet florissanter op. Een aantal wissels aan de kant van Excelsior'31 moest het verschil maken. De eerste kans na rust was voor DVS’33 maar deze werd niet omgetoverd tot de 2-0.

Al snel volgden er twee kansen voor Frank Averesch, maar bij de eerste poging raakte zijn inzet de paal en streek neer aan de verkeerde kant van de doelpaal. De bal uit kans nummer twee belandde recht in de handen van de doelman.

Ook Nick Haase en Stephen Jansen hadden de gelegenheid om er 1-1 van te maken maar dit mocht niet zo zijn, De scheidsrechter floot na ruim 90 minuten af met een 1-0 eindstand in het voordeel van  de thuisploeg.

Zaterdag speelt Excelsior 31 2 thuis (om half 3) tegen CSV Apeldoorn 2.