Excelsior'31 3 loopt opnieuw tegen nederlaag aan

Foto bij Excelsior'31 3 loopt opnieuw tegen nederlaag aan

Bergentheim 2 – Excelsior’ 31 3 2-0

Verslag door Tuute
Na het geflatteerde verlies van vorige week (2-4) stond zaterdag v.v Bergentheim 2 op het programma. Met twee scherpe trainingen achter de rug hoopten we de punten mee naar Rijssen te kunnen nemen. Het liep helaas anders.

Opstelling: Petrit Krasniqi (k), Jacco Vis, Luuk Beldman, Jord Jansen, Mathai Kahraman, Jeroen Dangremond, Wouter Dittrich, Theun Brandriet, Mathijs Boerman, Muel Kool en Gerald Harbers.
Wissels: Sven Jagerma, Barnd Hammer

We kwamen goed en georganiseerd uit de startblokken. Hierbij wisten we de buitenspelers te bereiken die een aantal keer een goede voorzet in huis hadden. Helaas konden de kansen niet benut worden. Na een minuut of 20 raakten we de grip op het middenveld kwijt.

Dit resulteerde dat de tegenstander makkelijker vanuit het middenveld kon combineren en hun spitsen kon bereiken. Voor de rust was het dan ook raak voor Bergentheim. De linksbuiten kon ongehinderd voorzetten en legde de bal op het voorhoofd van de spits. Geen houden aan voor Petrit. (1-0). Vlak hierna klonk ook het rustsignaal.

Na een flinke peptalk, een bakkie thee en een frisse Barnd Hammer in het veld gingen we vol goede moed de tweede helft in. We probeerden vrijuit op zoek te gaan naar de 1-1, maar we hadden vooral moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen.

U raad het al lezer, we kregen het spreekwoordelijke deksel op neus. In de 52ste minuut kwam er een steekbal dwars door onze defensie, die de doorgelopen middenvelder feilloos afmaakte en voor de 2-0 zorgde.

Hierop werd meteen gereageerd door de trainer en bracht stormram Sven voor verdediger Luuk en probeerden we de druk op te voeren op zoek naar een doelpuntje. Helaas kwam er snel een eind aan onze aanvallende intenties. Mathijs Boerman moest het veld met een blessure verlaten en we waren door de wissels heen. Met nog 10 man wisten we geen potten te breken en de eindstand kwam op 2-0 voor Bergentheim.

Met 6 punten uit 4 wedstrijden is er nog geen man overboord en richten we ons vol op de tegenstander van volgende week. Om 14.45 uur speelt Excelsior’31 3 tegen Enter Vooruit 2.

Ik eindig met een bijpassend spreekwoord bij het verlies van zaterdag: Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen. En stijgen gaan we!