Zaalvoetballers Excelsior’31 stelen overwinning bij HHC

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 stelen overwinning bij HHC

HARDENBERG / RIJSSEN - Excelsior’31 heeft woensdagavond in de topklasse de uitwedstrijd tegen HHC gewonnen. De Rijssense zaalvoetbalploeg speelde ver ondermaats, maar stond na vijftig minuten zaalvoetbal wel aan de goede kant van de score.

Excelsior’31 leek een eenvoudige avond te hebben tegen het altijd stugge HHC. Na acht minuten stonden de Rijssenaren door doelpunten van Jan Borghuis en Nikzad Mahbobi met 0-2 voor. HHC raakte niet van slag en creëerde vervolgens een groot aantal kansen. De gastheren wisten er daarvan drie te verzilveren, waardoor Excelsior’31 tegen een 3-2 achterstand keek. Dit was tevens de ruststand, die meer dan terecht was.

Na rust werd het spel van Excelsior’31 niet veel beter. Vanuit de achterhoede werd er (onnodig) veel balverlies geleden. Toch wisselde het matige fases af voor sublieme aanvallen. Maar het waren de gastheren die de marge verdubbelden naar 4-2. Voor Excelsior’31 sein om de rug te rechten. Niet dat het spel aanzienlijk verbeterde, maar HHC liep conditioneel op het einde en daar profiteerde Excelsior’31 van. Het waren wederom Jan Borghuis en Nikzad Mahbobi die doel troffen (stand 4-4) en met nog tien minuten op de club gingen de Rijssenaren voor de overwinning. Een gele kaart aan HHC zijde bracht Excelsior’31 vijf minuten voor tijd aan een 4-5 voorsprong. Het veldspel bij dit overtal was niet zorgvuldig, maar Nikzad Mahbobi wist hierin wel zijn derde doelpunt van de avond te noteren. HHC wisselde vervolgens de keeper in voor een vijfde veldspeler en deed dit zorgvuldig. Excelsior’31 had daar zichtbaar moeite mee, maar profiteerde hier uiteindelijk wel zelf van. Henk Lankamp tekende de 4-6 aan, maar de Rijssenaren konden hier niet lang van genieten want luttele tellen later strafte HHC geklungel in de Rijssense defensie af (5-6). HHC ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker, maar die viel niet. Sterker nog, het was Rik Harbers die na subliem voorwerk van Nikzad Mahboibi voor de 5-7 eindstand zorgde.

Volgende week vrijdagavond speelt Excelsior’31 om 21.00 uur thuis (sporthal Reggehal) tegen Sportclub Olympic.

Doelpunten Excelsior'31: Nikzad Mahbobi (3), Jan Borghuis (2), Henk Lankamp en Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior'31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Henk Lankamp, Tom Kamphuis, Agassi Daneljan, Rik Harbers en Remco Haan
Coach: Ichtus Rahanra