Excelsior’31 3 – Enter Vooruit 2 2-3 (0-3)

Verslag door Luuk Beldman
Na een sterk begin in het seizoen met 2 winstpartijen op rij, en gevolgd door 2 nederlagen op rij, was het vandaag de beurt om de 3 punten op de Koerbelt te houden in de derby tegen Enter Vooruit 2.

Opstelling: Frank Beltman (k); Jacco Vis, Gerald Harbers, Barnd Hammer (Luuk Beldman), Joey Gerritsen Mulkes (Mathai Kahraman); Jord Jansen, Jeroen Dangremond (c), Tijs Theijink (Theun Brandriet), Denian Twellaar; Muel Kool en Sven Jagersma.

We begonnen goed aan de wedstrijd door een paar kleine kansjes te creëren, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Enter Vooruit kwam vervolgens terug in de wedstrijd door vaker de 2e bal te winnen dan Excelsior’31.

Na een overtreding van Excelsior’31 aan de linkerkant van de 16 kreeg Enter Vooruit de kans om de brilstand van het scorebord te verwerken. Dit gebeurde vervolgens ook na een bal die bij de 1e paal erin ging.

Vervolgens ging Excelsior op zoek naar de 1-1, zo gingen we iets meer druk zetten op de verdediging van Enter Vooruit, en leverde dit een grote kans op de 1-1 op, maar die werd gemist. Door zelf niet te scoren kregen we door een goede counter van Enter Vooruit de 0-2 tegen. Enter Vooruit ging vrolijk door met scoren, en zo stond er na ruim een halfuur spelen al de 0-3 op het scorebord.

In de rust werd er onder het genot van een warm kopje thee de tactiek en opstelling omgegooid.
Dat was ook meteen te zien in het begin van de 2e helft. Enter Vooruit had er meer moeite mee om uit te verdedigen dan in de 1e helft, maar zo konden wij de 1-3 in het begin van de 2e helft nog niet uit de mouw schudden.

Met nog 20 minuten te spelen schoot Theun eindelijk de 1-3 binnen door een goed werk van Sven die de bal terug legde, en zo schoot Theun met een bekeken schoot voor de keeper de bal in de linkeronderhoek.

De druk werd groot op de goal van Enter Vooruit, maar de bal wou nog niet in de goal. Met nog 5 minuten op de klok werd er door een goede combinatie alsnog de 2-3 gescoord door Gerald.

Helaas was er niet meer genoeg tijd om de 3-3 te maken en zo won Enter Vooruit de derby van Excelsior’31 met 2-3. De punten bleven dus niet op de Koerbelt.

We hebben de dag met een biertje afgesloten bij onze sponsor De 2 Schimmels. Het werd uiteindelijk nog gezellige avond bij De Schimmels ondanks de nederlaag.

Volgende week staat om 12:15 uit bij Dos’37 op het programma, en gaan we er alles aan doen om de 3 punten mee te nemen naar Rijssen!