Bestuur Excelsior’31 volgt richtlijnen gemeente en KNVB rond kunstgras

Foto bij Bestuur Excelsior’31 volgt richtlijnen gemeente en KNVB rond kunstgras

Bestuur Excelsior’31 volgt richtlijnen gemeente en KNVB rond kunstgras

Het bestuur van Excelsior’31 begrijpt de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de uitzending van Zembla (afgelopen woensdag) over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden. In het programma werden vraagtekens gezet bij de veiligheid van de kunstgrasvelden door de toepassing van rubbergranulaat (de zwarte korreltjes).

Hoewel niet het tegendeel werd beweerd, namelijk dat kunstgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengen vanwege de aanwezigheid van kankerverwekkend materiaal, heeft het bestuur van Excelsior’ 31 donderdagochtend actie ondernomen om het zekere voor het onzekere te nemen.

Het bestuur van Excelsior’31 heeft contact opgenomen met de gemeente Rijssen-Holten (eigenaar van de velden) en gevraagd of die opheldering kan verschaffen. Het gemeentebestuur van Rijssen-Holten volgt het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM stelt dat er geen aanwijzingen voor gezondheidsrisico’s zijn.

Ook de KNVB neemt het advies van het RIVM over en heeft besloten het reguliere programma voor dit weekeinde gewoon te laten doorgaan. Wel zijn alle partijen met elkaar in gesprek en heeft minister Schippers van Volksgezondheid het RIVM om een nieuw, adequater onderzoek gevraagd dat voor het einde van dit jaar klaar moet zijn.

Het bestuur van Excelsior’31 neemt vooralsnog de lijn van de gemeente Rijssen-Holten en de KNVB over, maar zal de ontwikkelingen op de voet blijven volgen en bij escalatie tot actie overgaan. 

Wilt u meer weten over kunstgrasvelden en eventuele gezondheidsrisico’s dan kunt u naar de site van de KNVB gaan (www.knvb.nl) en via het tabblad nieuws alle gewenste informatie krijgen. Ook verwijzen wij u graag door naar de site van het RIVM, www.rivm.nl.

Het bestuur van Excelsior’31

Kalender icoon zondag 9 oktober 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers