Excelsior'31 komt langzaam maar zeker op stoom (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 komt langzaam maar zeker op stoom (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 komt langzaam maar zeker op stoom (samenvatting geplaatst)

* Klik hier 164 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Michel Gerritsen Mulkes



* Reactie Jasper Veltkamp



* Reactie Patrick Jurgens



* Reactie Peter Wesselink




* De 4-2, gescoord door Hielke Penterman



Excelsior'31 - Flevo Boys 4-2 (2-1)
07. Michel Gerritsen Mulkes 1-0
09. William de Boer 1-1
17. Niek Davina 2-1
48. Patrick Gerritsen 3-1
52. Melvin Velthuis (e.d) 3-2
77. Hielke Penterman 4-2

Gele kaart: Michel Gerritsen Mulkes en Patrick Jurgens (Excelsior'31) en Lars Rudmer Kleinstra en Frank Post (Flevo Boys)

Opstelling Excelsior'31:
Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Daan Ligtenberg (15. Jurriaan Seppenwoolde), Niek Davina, Amanuel Isa (73.Boy Boeloerditi), Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Cem Köse en Patrick Gerritsen (86. Jasper Veltkamp)

Opstelling Flevo Boys:
Rodney Rosink, Lars Rudmer Klijnstra, Tjeerd Korf, Arnoud Post, Frank Post (87. Jan Stoker), Aran Nijboer, Timon Rorije (87. Maarten Mesu), Jesse Belaze, William de Boer, Harvey de Boer en Richard Scholten

RIJSSEN - Na een allesbehalve voortvarende start van de competitie in de Hoofdklasse B klopt Excelsior'31 de laatste weken steeds nadrukkelijker op de deur. Het verzorgde voetbal en het vertrouwen in een goede afloop is terug. Kortom, lachende gezichten na afloop van het met 4-2 gewonnen sleutelduel tegen de Flevo Boys.



Na de bos bloemen voor arbiter Boringa, in het kader van 'de week van de scheidsrechter', trok Excelsior'31 gelijk van leer en bestormde het doel van Flevo Boys doelman Rodney Rosink. De fraaie openingstreffer van Michel Gerritsen Mulkes kwam daarom geenszins 'uit de lucht vallen'. Het loopwonder op het middenveld van de Rijssenaren is misschien wel hét bewijs dat het goede gevoel  terug is bij de rood/witten. Na enkele weken van verpieteren op de reservebank hééft Gerritsen Mulkes het inmiddels wekelijks weer op de heupen en is hij min of meer de katalysator in de ploeg van de nieuwe trainer, Peter Wesselink.

De tegenstoten van Flevo Boys waren echter niet van gevaar ontbloot. Met name Tjeerd Korf deed het eerste half uur van zich spreken en was bij vlagen ongrijpbaar. Amper 120 seconden na de openingstreffer van de thuisploeg bracht William de Boer met een bekeken vrije trap beide partijen weer op gelijke hoogte, 1-1.



Na het ongelukkig geblesseerd uitvallen van Daan Ligtenberg, in de 15e minuut, stuurde Excelsior'31 coach Peter Wesselink vervanger Jurriaan Seppenwoolde de wei in. De wissel deed niets af aan de intenties bij de thuisploeg. Sterker nog, het was Niek Davina die in de 17e minuut zijn ploeg opnieuw op voorsprong schoot, 2-1. Flevo Boys probeerde het wel maar was weinig gelukkig in de afwerking en zo kon het zijn dat beide ploegen met genoemde 2-1 ruststand de kleedkamers op zochten.



Excelsior'31 domineerde nog nadrukkelijker na rust en de polderbewoners hadden het nakijken. Patrick Gerritsen liet met een fraaie schuiver de 3-1 aantekenen. Flevo Boys werd daarmee gedwongen het favoriete counterspelletje te laten vallen en nadrukkelijk risico's te nemen. Het werd daarbij enigszins geholpen door een onfortuinlijke Melvin Velthuis, die in de 52e minuut de bal volkomen onnodig en onverwacht achter de verbouwereerde (eigen) doelman Melvin Koetsier werkte, 3-2.



Sportpark De Koerbelt verstomde enigszins. Zou Excelsior'31 de ruggen kunnen rechten of knakte er iets en zou de voorsprong uit handen worden gegeven? De lepe Hielke Penterman maakte aan alle onzekerheid een eind door een kwartier voor tijd de bevrijdende 4-2 binnen te schieten.



Die zekere voorsprong was voor Excelsior'31 coach Peter Wesselink dé uitgelezen mogelijkheid om het 17-jarig talent Jasper Veltkamp te brengen, voor de slotfase. De overwinning voor de Rijssenaren kwam niet meer in gevaar. Na 90 minuten stond er een verdiende 4-2 eindstand op het scorebord. Heel sneaky meldt Excelsior'31 zich nadrukkelijk bij de top van de ranglijst, in de Hoofdklasse B. 

Kalender icoon maandag 10 oktober 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers