Zakelijke overwinning Excelsior'31 2 bij DZC'68 2

Foto bij Zakelijke overwinning Excelsior'31 2 bij DZC'68 2

Verslag door Anniek Averesch
Voor het spelen van de 6e wedstrijd in de competitie moest er afgereisd worden naar Doetinchem waar DZC'68 de Rijssenaren op wachtte. Zoals trainer Fethi Ozerdogan gewend is te doen, werd er de voorafgaande week keihard getraind, zowel conditioneel als speltechnisch. DZC'68 staat bekend dat het over spelers beschikt over een fysiek sterke ploeg, het was daarom taak aan Excelsior'31 om ze met een snelle balcirculatie uit te schakelen.

Al vanaf het begin van de wedstrijd toonde de ploeg uit Doetinchem respect voor Excelsior'31. De ploeg had wat moeite met opbouwen van het  spel en was niet bal-vast. Hier maakte Excelsior'31 in de 11e minuut dankbaar gebruik van. Een knappe bal onderschepping van Yorick Calkhoven resulteerde in een strakke voorzet van Frank Averesch op Marco Ten Bolscher, die deze kans simpel afmaakte, de 0-1 verscheen op het scorebord en de toon was gezet.

DZC'68 2 was onder de indruk en kwam moeizaam aan het voetballen. Toch wisten ze enige gevaarlijke kansen te creëren maar door enkele knappe reddingen van keeper Mart Nieuwenhuis werd er niet gescoord. Aan de kant van Excelsior'31 waren er kansen voor Marco Ten Bolscher en Frank Averesch.

In de 28e minuut ontstond er vanuit een counter een mooi samenspel plaats tussen Matthijs Boerman en Marco ten Bolscher. Ten Bolscher besloot het niet bij 1 doelpunt te laten en schoot de 0-2 binnen. Ondanks de voorsprong toch gevaarlijke stand aangezien pas 1/3e van de wedstrijd was gespeeld.

DZC'68 gaf zeker de moed niet op maar kansen waren er niet. Na ruim 45 minuten gingen de Rijssenaren met een goed gevoel de kleedkamer in. DZC werd nog even goed onder de loep genomen want Excelsior'31 'was er nog niet'. De ploeg uit Rijssen had de taak meegekregen om in de tweede helft de 3 punten vast te zetten en dat deed het het.

Boven verwachting werd er 45 minuten lang niet meer gescoord maar dat mocht de pret niet drukken. De punten gingen naar het oosten en bovendien is Excelsior'31 2 opgeklommen naar een 3e plaats op de ranglijst.

Zaterdag wordt er in Harderwijk om 11.30 uur gevoetbald tegen VVOG 2. Deze ploeg zag vorig jaar in de finale om de KNVB Beker onder ogen hoe de beker mee naar Rijssen ging. Uiteraard volgt er een revanche en belooft het daarom een spannende wedstrijd te worden!