Excelsior'31 2 speelt doelpuntloos gelijk tegen VVOG 2

Foto bij Excelsior'31 2 speelt doelpuntloos gelijk tegen VVOG 2

Voor de 7e competitie wedstrijd van het seizoen stond voor Excelsior'31 2 de topper tegen VVOG 2 op het programma. Om 9.40 uur vertrok het team van trainer Fethi Ozerdogan naar Harderwijk tegen het team waar vorig jaar nog in de bekerfinale van werd gewonnen.

Verslag door Aniek Averesch
VVOG 2 stond voorafgaand aan deze wedstrijd bovenaan en had nog niet verloren dit seizoen. Ook was VVOG 2 er op gebrand om de verloren bekerfinale te revancheren. Een lastige uitwedstrijd dus.

Excelsior'31 2 trad aan in de volgende opstelling:
Wilco Nieuwenhuis (k) , Kevin Jansen, Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Wouter Dittrich, Niek Averesch (47. Matthijs Boerman), Naut Dirksen (90. Mathay Kahraman), Tom Lankamp (59. Stephen Jansen), Frank Averesch, Yorrick Calkhoven en Marco Ten Bolscher.

VVOG 2 zette Excelsior' 31 2 van meet af aan vast en dwong ons al meteen tot de lange bal. Hierdoor kwamen we niet aan voetballen toe en hadden we moeite de aanvallers te bereiken. Tot veel kansen resulteerde het niet. In de 27e minuut werd Marco Ten Bolscher weggestuurd en ging alleen op de doelman van VVOG 2 af.

Helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor de doelman de bal  kon onderscheppen. Enkele minuten later was Excelsior'31 2 opnieuw gevaarlijk, nadat een vrije trap van Frank Averesch perfect op het hoofd van Nick Haase belandde. Die wist de bal juist aan de verkeerde kant van de paal koppen.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld als de eerste 45 minuten: een goed vastzettend VVOG 2 wat de Rijssenaren dwong tot het spelen van de lange bal. In de tweede helft heeft Excelsior'31 2 weinig gecreëerd en werd het op de been gehouden door een serie goede reddingen van doelman Wilco Nieuwenhuis.

Al met al was na 90 minuten een 0-0 op een scorebord. Gezien de wedstrijdl iets om tevreden over te zijn. Zaterdag is Excelsior'31-2 vrij.

Maandag 24 oktober speelt het een uitwedstrijd in de districtsbeker tegen Oldenzaal 1. De wedstrijd in Oldenzaal begint om 20.00 uur.