Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken in slotfase punt in Nijkerk

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken in slotfase punt in Nijkerk

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond gelijkgespeeld tegen koploper ZVV/Sparta de Laak. In Nijkerk keken de Rijssenaren met nog twee minuten speeltijd tegen een 4-2 achterstand aan, maar in de slotfase van de wedstrijd wist het alsnog terecht een punt uit het vuur te slepen.

Excelsior’31 was gewaarschuwd. Vorige week ging het namelijk in de bekerwedstrijd tegen de reserves van de thuisploeg verrassend onderuit. Tegen de hoofdmacht moest uit een geheel ander vaatje getapt gaan worden; dit gebeurde ten dele. Het voetbal was verzorgder, tactisch stond het beter, maar kansen werden te weinig benut en individueel werd er op onnodige momenten dom balverlies geleden. Keeper Marien Baan moest hierdoor een aantal keren handelend optreden, maar kon niet voorkomen dat Excelsior’31 op achterstand kwam. Met een geplaatste schuiver tekenede Jan Borghuis nog voor rust de gelijkmaker aan.

Zes minuten na rust was het wederom aanvoerder Jan Borghuis die scoorde en Excelsior’31 hiermee op een 1-2 voorsprong zette. Heel lang kon de uitploeg hiervan niet genieten, want nog geen minuut later stond het alweer gelijk (2-2). Beide ploegen kregen vervolgens kansen op een derde treffer, maar de keepers aan beide kanten speelde een cruciale rol. Met een aantal geweldige reddingen onderscheiden zij zich deze avond. Desalniettemin werd er toch nog een aantal keren gescoord. Defensief geklungel zorgden in een tijdsbestek van twee minuten dat Excelsior’31 met nog tien minuten te spelen tegen een 4-2 achterstand aankeek.

Naarmate de tijd verstreek en Excelsior’31 kansen bleef missen, leek een nederlaag zo goed als zeker. Maar met nog twee minuten te spelen zorgde, met zijn derde van de avond, Jan Borghuis voor de aansluitingstreffer. Toen niet veel later een speler van ZVV/Sparta de Laak tegen een gele kaart aanliep na doorgaan op Nikzad Mahbobi, kwam Excelsior’31 met een man meer te staan. Hier profiteerde het team van coach Ichtus Rahanra dankbaar van. Nadat Tom Kamphuis eerst nog een schot via de onderkant van de lat het speelveld in zag stuiteren, was het even later in een scrimmage wel raak via een verwoestende uithaal: 4-4. Niet veel later floot de arbiter voor het eindsignaal.

Volgende week is Excelsior’31 vrij. De week daarop speelt het op vrijdag 4 november thuis in sporthal de Reggehal tegen SK Turkuaz. Aanvang wedstrijd 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Jan Borghuis (3), Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg.