Reserves Excelsior'31-zaal morsen punten tegen Gonemo/Redox

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal morsen punten tegen Gonemo/Redox

Samenvatting Excelsior'31 2 - Gonemo/Redox 1, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 met 2-2 gelijkgespeeld tegen Gonemo/Redox uit Winterswijk. Na een 2-0 voorsprong konden ze deze niet vasthouden en moest het uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling in Rijssen. Door dit gelijkspel blijft het tweede team van Excelsior'31 op een plek in de middenmoot staan. Wel heeft het nog een aantal wedstrijden tegoed.

Doordat Bart Pongers binnenkort het huwelijksbootje in zal stappen was voor deze wedstrijd Rik Harbers aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Excelsior'31 had drie weken niet gevoetbald, maar kwam desondanks scherp uit de startblokken. Na ruim een kwartier stond op het een 2-0 voorsprong door doelpunten van Sander Kwintenberg en rookie Sander Wessels. Vlak voor rust kreeg het echter een tegentreffer om de oren, altijd een vervelend moment.

Hoewel het balbezit veelal voor Gonemo/Redox was, raakte Excelsior'31 diverse malen de paal en de lat. Nadat John Lubbers een overtreding beging binnen de cirkel, was keeper Willard Baan kansloos bij de toegewezen penalty en de 2-2 was een feit. Met nog tien minuten te spelen trokken beide teams het spel niet open ook al hoopte het Rijssense publiek hier wel op. De vervanger in het doel van Gonemo/Redox van living legend Tonnie Hofmeier mocht een paar keer niet klagen van geluk wanneer Sander Kwintenberg kiezelhard de lat trof. Toch moest Excelsior'31 berusten in een 2-2 gelijkspel.

Komende maandag speelt Excelsior'31 uit bij ZVV Twente. De week erop staat de thuiswedstrijd tegen Ruurlo op het programma.

Doelpunten Excelsior'31 2:
Sander Wessels en Sander Kwintenberg

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2:
Willard Baan (keeper), Sander Kwintenberg, Remco Haan, Gerald Keizer, Rik Harbers, Sander Wessels, Daan Kreijkes en John Lubbers
Speler/Coach: Gerald Keizer
Assistent: Arjan Kistemaker