Cem Köse schiet Excelsior'31 in extremis langs AZSV (samenvatting geplaatst)

Foto bij Cem Köse schiet Excelsior'31 in extremis langs AZSV (samenvatting geplaatst)

Cem Köse schiet Excelsior'31 in extremis langs AZSV (samenvatting geplaatst)

* Klik hier voor de 81 foto's grote reportage (copyright www.excelsior31.nl)
 
* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)




* Reactie Cem Köse



* Reactie Mitch Stockentree



* Reactie Peter Wessselink



Door Martin Klaassen

Excelsior'31 trainer Peter Wesselink kon tegen AZSV over een zo goed als fitte selectie beschikken. Alleen Daan Ligtenberg en Hakim Ezafzafi moesten geblesseerd toekijken. De bank was met Mart Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Dylan Vosskuhler, Gradus Hempenius, Boy Boeloerditi en Jasper Veltkamp sterk bezet. Dit bleek geen overbodige luxe.

Het kladblok bleef voor de schrijvende pers op de hoogst nodige statistieken behoorlijk leeg. AZSV voerde het plan van de middag: 'de rangen gesloten houden en waar mogelijk toeslaan op de tegenaanval' goed uit. Excelsior'31 wist dat en anticipeerde daarop. De thuisploeg hield de controle, was scherp in de duels en liet zich niet verrassen. Wat ontbrak waren de creatieve uitspattingen en het vernuft in de kleine ruimte. 

Dat de schwung er niet in kwam, had ook te maken met pech. Peter Wesselink moest al vroeg in het duel twee gedwongen wissels toepassen. Zowel Michel Gerritsen Mulkes (14e minuut) als Hielke Penterman (26e minuut) maakten een vervelende landing en haakten af. 

Het hergroeperen bij Excelsior'31 verliep aardig. AZSV had vanaf het moment dat Penterman uitviel meer de bal, maar kon geen gebruik maken van een licht zoekende thuisploeg. De Excelsior'31 spelers verwelkomden het rustsignaal van arbiter Van Kraay met genoegen. 

Voorzien van tactische input begon Excelsior'31 de tweede helft goed. Uit een directe aanval in de 55e minuut waarvan Amanuel Isa en Cem Köse de architecten waren, schoot Niek Davina de bal over het doel van Matthijs Ebbers. Acht minuten daarna was Jurriaan Seppenwoolde dicht bij de openingstreffer. Uit een dood spelmoment kopte hij de bal op de lat. Ook aanvoerder Amanuel Isa kopte niet veel later net voorlangs. 

Met de attractiviteit was het na deze oplevingen weer gebeurd. De wedstrijd leek op de brilstand af te stevenen. Maurice Bartelds, ingebracht als breekijzer, had zijn oude club in de 82e minuut pijn kunnen doen. Uit een scherpe voorzet kopte bij de bal op de lat. 

De laatste en beste lacher was Cem Köse. De aanvaller stond na een vooractie van Hempenius en strak voorgeven vanaf rechts van Mitch Stockentree op de goede plek. Hij tikte de bal een minuut voor het einde binnen: 1-0. De winnende treffer zorgt ervoor dat Excelsior'31 aansluiting houdt bij de top van de Hoofdklasse B.

Excelsior'31 - AZSV: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmaker:

89. Cem Kose

Gele/rode kaarten:

-

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Lars Kamperman Leferink, Michel Gerritsen Mulkes (14. Boy Boeloerditi), Amanuel Isa, Niek Davina, Cem Köse, Hielke Penterman (26. Mitch Stockentree), Patrick Gerritsen (63. Gradus Hempenius)

AZSV: Matthijs Ebbers, Michael Vaags, Yordi Orriëns. Jonathan Goosen, Freek Mulder, Sven Spekking, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Rik van der Eerden, Robbin Thuss (77. Maurice Bartelds)

Kalender icoon zaterdag 29 oktober 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers