Zaalvoetballers Excelsior’31 te sterk voor SK Turkuaz

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 te sterk voor SK Turkuaz

Samenvatting Excelsior'31 1 - SK Turkuaz 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - Excelsior’31 heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen SK Turkuaz gewonnen. In een niet al te hoogstaand duel won het met 7-4. Door deze zege stijgen de Rijssense zaalvoetballers naar de tweede plaats in de topklasse. De achterstand op koploper Brasil’77 blijft vijf punten.

De ploeg van trainer/coach Ichtus Rahanra leek op weg naar een makkelijke avond. Het kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Het creëerde vervolgens legio kansen, maar het duurde even voor dat de score werd verdubbelt. Toen na tien minuten de 2-0 toch viel, was het daarna Excelsior’31 dat het liet afweten. De bezoekers hadden nauwelijks kansen, maar wisten voor rust de stand toch gelijk te trekken (2-2). Onzorgvuldigheid ging hieraan vooraf.

Direct na rust stelde Excelsior’31 orde op zaken. In een mum van tijd liep het uit naar 4-2. Nadat SK Turkuaz de aansluitingstreffer maakte leek het weer spannend te gaan worden. Maar door doelpunten van Remco Haan, Rik Harbers en Tom Kamphuis liep Excelsior’31 uit naar een 7-3 voorsprong. In de dying seconds van de wedstrijd wisten de bezoekers het net nog een keer te vinden, waardoor er een 7-4 eindstand op het scorebord stond.

Excelsior’31 stijgt hierdoor naar de tweede plaats op de ranglijst en heeft koploper Brasil’77 nog steeds in het vizier. Volgende week vrijdag reist Excelsior’31 af naar Apeldoorn. Om 19.00 uur speelt het dan tegen het tweede team van WSV/Shoepimp.

Doelpunten Excelsior’31: Jan Borghuis (2), Tom Kamphuis (2), Rik Habers (2) en Remco Haan.

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Remco Haan
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel