Nederlaag met perspectief tegen koploper voor Excelsior'31 3

Foto bij Nederlaag met perspectief tegen koploper voor Excelsior'31 3

Wedstrijdverslag Excelsior’31 3 – Sparta Enschede 2
(door DJ Goorman)
Op zaterdag 5 november stond de wedstrijd tegen Sparta Enschede op het programma. Op papier een moeilijke wedstrijd aangezien Sparta Enschede 2 de koploper in de competitie is. Vooraf werd verteld om de arbeid en intensiteit die we op de trainingen leveren door te zetten in de wedstrijd.

Na een goede warming up waren we klaar voor de strijd met Sparta. De wedstrijd begon niet goed voor Excelsior’31 3. Binnen 2 minuten lag de bal al achter de keeper. Na de goal waren we wakker en kregen meer grip op de wedstrijd. De druk op Sparta werd groter en de kansen kwamen voor ons maar konden niet tot scoren komen.

De regen stortte uit de lucht, dit was ten nadele van het veld. Het veld werd drassig en moeilijk te bespelen. Uit het niets scoorde Sparta de 0-2 door een lange bal op de rechtsbuiten die tot scoren kon komen. Met 0-2 stand gingen we de kleedkamer in.

In de rust hebben we besproken gewoon door te gaan waar we mee bezig waren in de eerste helft. We waren de bovenliggende partij alleen moet er beter met de kansen omgegaan worden.

Kort na rust kreeg Sven een grote kans maar schoot op ideale hoogte voor de keeper, waardoor de keeper vrij eenvoudig kon redden. De druk werd groter en groter maar er werden geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Een kwartier voor tijd werd het een alles of niets verhaal voor Excelsior'31 3.

Toch kwamen we tot scoren, door een goede aanval over de rechterkant en een perfecte voorzet van Sven kon Dick-jan bij de tweede paal de bal in de goal glijden. Na 90 minuten was de stand nog steeds 1-2.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen AVW’66 2 te wachten. Als de inzet net zo goed is en de kansen beter benut worden nemen we gegarandeerd de punten mee naar Rijssen.