Excelsior'31 2 doet zichzelf tekort tegen AZSV 2

Foto bij Excelsior'31 2 doet zichzelf tekort tegen AZSV 2

Voor de 9e wedstrijd in de competitie kon Excelsior'31 2 de strijd aan gaan met het sterke AZSV 2. Zoals men onder trainer Fethi Ozerdogan gewend is te doen werd de voorafgaande week keihard getraind, zowel op conditioneel als speltechnisch vlak. AZSV 2 staat bekend dat het beschikt over een fysiek sterk team met veel voetballend vermogen. Het was de taak aan Excelsior'31 om de Aaltenaren met tactisch en snel spel uit te schakelen.

Vanaf het begin werd er door beide ploegen fel op de bal gejaagd en de Rijssenaren lieten zien dat ze niets onder deden voor AZSV. De duels werden vaker gewonnen, opbouwende ballen werden goed gestoord. Er volgden een aantal mooie kansen voor Excelsior'31 2, waaronder voor Yorick Calkhoven. AZSV toonde zich minder fysiek dan verwacht en gedurende de eerste helft wist Excelsior'31 de bezoekers danig in verwarring te brengen. Wat noodzakelijk is in een wedstrijd, scoren, gebeurde niet. Met een 0-0 stand hielden beide ploegen 15 minuten pauze.

AZSV 2 werd nog een keer goed onder de loep genomen en de conclusie werd: zo blijven voetballen, druk zetten, storen en vooral scoren! Ook aan de opstelling veranderde trainer Fethi niets en met een positieve instelling gingen de Rijssenaren opnieuw het veld op. Na 15 minuten spelen ontstond er vanuit de rechter vleugel goed samenspel tussen Stijn Beverdam en Matthijs Boerman.

Beverdam gaf een prachtige voorzet die Boerman inknikte. De bal vloog links langs de keeper in het doel en de 1-0 was een feit. Echter gaf AZSV zich niet zomaar gewonnen. Het bleef jagen en loeren op die gelijkmaker om te voorkomen dat de Rijssenaren boven hen zouden komen in het competitieklassement. Excelsior'31 bleef de betere ploeg en bleek conditioneel opnieuw sterk.

Na ruim 80 minuten werd er vanaf de rechter zijlijn ingegooid door de nummer 2 van AZSV. Dit resulteerde in een strakke voorzet die werd doorgekopt in het doel van keeper Mart Nieuwenhuis. Een vergelijkbare situatie betreft het doelpunt in de 60e minuut, maar nu aan de andere kant. Inmiddels tikte de tijd door en Excelsior'31 deed er alles aan om de 2-1 binnen te halen. Het mocht niet zo zijn en beide ploegen moesten daarom tevreden zijn met een punt.

Aanstaande zaterdag reist Excelsior'31 2 af naar Kampen waar het om 12.45 uur speelt tegen Go Ahead 2.