Excelsior'31 3 hard onderuit op bezoek bij AVW'66 2 (5-1)

Foto bij Excelsior'31 3 hard onderuit op bezoek bij AVW'66 2 (5-1)

AVW ’66 2 – Excelsior’31 3 5-1 (1-0)

Verslag door Barnd Hammer

Vroeg in de ochtend, 12 november, stonden de spelers van Excelsior’31 3 te trappelen op sportpark De Koerbelt om te vertrekken richting Westervoort. De uitwedstrijd tegen AVW ’66 2 stond namelijk op het programma. De punten waren hard nodig, omdat AVW ’66 2 hetzelfde aantal punten had vergaard. Na een uur in de auto te hebben gezeten, kwamen we aan op sportpark Hamerden. Zelf waren we ruim op tijd, maar de scheidsrechter stond in de file bij het Gelredome in Arnhem. Hierdoor startte de wedstrijd een kwartier later dan gepland. Deze tijd werd gebruikt om warm te lopen, en dat was ook nodig, aangezien het slechts 2 graden Celsius was.

Opstelling: Frank Beltman (k), Jacco Vis, Simon Kool, Gerald Harbers (Luuk Beldman), Barnd Hammer, Jord Jansen, Theun Brandriet, Sven Jagersma, Jeroen Dangremond (c), Robert Harbers, Muel Kool (Dickjan Goorman).

Excelsior’31 3 begon goed aan de wedstrijd met een kans die net niet tot doelpunt kon worden gepromoveerd. Na 10 minuten te hebben gespeeld nam AVW ’66 2 het initiatief. Dit probeerden ze door rustig op te bouwen, maar dat ging niet altijd goed. Enkele keren zaten de aanvallers van Excelsior’31 3 er goed tussen, waarop de daaropvolgende steekbal elke keer net het nodige venijn mistte. Vlak voor het eind van de eerste helft wordt een bal scherp aangesneden vanaf rechts op de linksbuiten van AVW’66 2. Deze valt tussen Frank en de verdediging in, waarop de linksbuiten hem binnen schoot.

Het commentaar dat volgde in de rust was daarom ook, dat wij onze kansen niet afmaakten en hun een voorzet goed aansnijden en er een inprikken. Alles was echter nog mogelijk, omdat wij kansen genoeg hadden en maar met een doelpunt achter stonden. Vol goede moed en strijdlust werd de kou weer getrotseerd en was het tijd voor de tweede helft.

Meteen in het begin van de tweede helft valt de 2-0, na niet goed uitverdedigend werk schiet de nummer tien van AVW’66 2 de bal vanaf twintig meter in de hoek. Dat deed zeer aan de kant van Excelsior’31 3, maar de echte nekslag kwam enkele minuten later. De middenvelder van AVW’66 2 kon vrijuit doorlopen door een gat op het middenveld, waarbij de rechtsbuiten naar binnen trok en de bal goed aannam en meteen uithaalde. In eerste instantie werd de bal gered door de keeper, maar die kon niet voorkomen dat de rebound precies voor de voeten van de rechtsbuiten kwam, die de bal vervolgens achter de keeper plaatste. Excelsior’31 3 zette na de 3-0 vol druk, maar tevergeefs resulteerde dit niet in een doelpunt. Volgens het gezegde, ‘als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel’, viel de 4-0. De bal viel tussen twee verdedigers en de spits van AVW’66 2 in, die net zijn grote teen ertegenaan kon krijgen en de bal er via de binnenkant van de paal in viel. Gelukkig kon Dickjan Goorman de eer van Excelsior’31 3 redden door de bal, vanaf de zijkant, hoog in het zijnet te schieten. In de extra tijd werd het 5-1. Een voorzet vanaf het middenveld ging over iedereen heen en belandde bij de tweede paal, waar de spits van AVW’66 2, geheel vrij, de bal rustig binnen kon tikken.

Het was alles een behalve een beste wedstrijd vanaf de kant van Excelsior’31 3. Het uitkijken is nu naar de volgende wedstrijd, waarin alles draait om de drie punten!