Excelsior’31 2 verliest maar bekert door in bekertoernooi voor reserveteams

Foto bij Excelsior’31 2 verliest maar bekert door in bekertoernooi voor reserveteams

Verslag door Mathay Kahraman

Zaterdag was het dan zo ver: het bekerduel tussen de twee hoofdklassers. De één een reserve-hoofdklasse voor tweede teams en de ander zondaghoofdklasse. Daarmee stond er een zware kluif op het programma voor de ploeg van Fethi Ozerdogan. Het tweede van Excelsior'31 wilde er immers alles aan doen om verder te gaan in de beker voor eerste elftallen.

Na een stevige warming-up, was het tijd om te beginnen aan de wedstrijd. Iedereen was laaiend enthousiast en had er zin in. Excelsior'31 2 begon de wedstrijd fel en met goede moed. We maakten het Silvolde vooral de eerste 20 minuten lastig. Er waren veel fysieke duels tussen de ‘grote’ van Silvolde en de ‘kleintjes’ van het tweede.

Toch gingen we de duels vol overtuiging aan en Silvolde had hier veel moeite mee. In die fase hebben we twee grote kansen gecreëerd, jammer genoeg viel de bal maar niet in het doel van Silvolde. Uit het niets kreeg Silvolde een vrije trap, ongeveer 10 meter buiten de zestien. De bal werd voor geslingerd en één van de ‘grote’ kon hem zo inkoppen. Ondanks deze tegenvaller bleef Excelsior'31 het Silvolde lastig maken, maar grote kansen kwamen er niet uit. Totdat uit een schermutseling de bal goed viel voor één van de ‘grote’ en hij hem er zo in prikte. Daar sta je dan, 0-2 achter en nog meer dan een helft te spelen.

Het zou daarom nog een lastige tweede helft worden. Toch bleven de ‘kleintjes’ het de ‘grote’ lastig maken. Jammer genoeg bleven grote kansen uit. Toch gebeurde hetzelfde als in de eerste helft. Wij hadden de overhand en desondanks viel het doelpunt aan de andere kant. Dan sta je opeens 0-3 achter en moet je alles op alles zetten om toch nog door te kunnen gaan in de beker voor eerste elftallen.

Fethi besloot verdediger Nick Haase door te sturen naar de frontlinie, zodat we nog meer kansen konden creëren. Dat wierp de vruchten af want boomlange Nick scoorde de aansluittreffer, na een prima steekpass. Zo stond het dus nog maar 1-3.

Jammer genoeg was dit ook de eindstand, want de ‘kleintjes’ hadden niet meer veel energie over om er nog een gelijkspel uit te halen. Desondanks hebben we een prima pot gespeeld tegen Silvolde. Wees niet getreurd dat u de ‘kleintjes’ niet meer in de beker in actie zult zien, want de ‘kleintjes’ bekeren  gewoon door in het bekertoernooi voor reserveteams.