Ruud Kreijkes dreh und angelpunkt tegen Jong Eagles

Foto bij Ruud Kreijkes dreh und angelpunkt tegen Jong Eagles

Samenvating Excelsior'31 2 - Jong Eagles/Markt 19 1, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31-zaal met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Eagles/Markt 19 1 uit Oldenzaal. Na een 0-0 gelijke stand bij de rust was de eindstand 1-1 na een gelijkopgaande en mooie wedstrijd waarin de punten uiteindelijk werden gedeeld.

Doordat aanvoerder Sander Kwintenberg vandaag met het eerste team meespeelt, was Ruud Kreijkes voor deze wedstrijd vanuit het derde team aan de selectie toegevoegd. Zijn ervaring en balvastheid bracht rust in het spel van Excelsior'31 en daardoor konden andere spelers als John Lubbers en zijn broertje Daan Kreijkes nog beter functioneren. De Jong Eagles doen dit seizoen hun naam echt weer aan met een compleet vernieuwde ploeg met allemaal jonge spelers. Deze onervarenheid bleek voor de wedstrijd toen ze er herhaaldelijk op aandrongen dat Excelsior'31 als thuisploeg uitshirts aan zou moeten aantrekken, maar in categorie-A is dat wel degelijk de uitploeg.

Tot aan de rust hadden de Jong Eagles het meeste balbezit. Een aantal keer konden ze hun voorwaartsen goed bereiken, maar Excelsior'31 had ook een paar goede mogelijkheden. Halverwege de tweede helft kwamen de Jong Eagles op voorsprong. Hierna ging keeper Willard Baan meespelen en via een prachtige diagonaal in de kruising verschalkte hij zijn collega aan de andere kant. Na de 1-1 had John Lubbers de winnende treffer op zijn schoen, maar hij strandde op de doelman. Uiteindelijk konden beide ploegen wel leven met een gelijk spel in deze mooie derby

Maandag 5 december vieren de reserves van Excelsior'31 pakjesavond in Doetinchem. Tegenstander zal dan Zavado uit Doetinchem zijn.

Doelpunt Excelsior'31:
Willard Baan 1x,

Wedstrijdselectie Excelsior’31:
Willard Baan (keeper), Ruud Kreijkes , Gerald Keizer, Bart Pongers, Sander Wessels, Daan Kreijkes, John Lubbers
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent: Arjan Kistemaker