Marco Hopman schiet Excelsior’31 2 langs SDV Barneveld 2

Foto bij Marco Hopman schiet Excelsior’31 2 langs SDV Barneveld 2

(door Anniek Averesch)
Dit weekend ontving Excelsior’31 2 het reserve elftal van SDV Barneveld voor de 11e wedstrijd in de competitie op het in mist gedompelde hoofdveld op sportpark De Koerbelt.

Na de verloren, roerige bekerwedstrijd van vorig weekend, tegen hoofdklasser Silvolde, verzamelde trainer Fethi Ozerdogan de heren in de ‘oude Top’ voor een wat langere wedstrijdbespreking dan men gewend is.

De voorhoede was flink uitgedund. Frank Averesch was na de rode kaart twee wedstrijden geschorst en kon op de tribune plaatsnemen, net als Yorick Calkhoven. Die was vanwege een blessure niet inzetbaar. Daarnaast was Matthijs Boerman met het eerste elftal afgereisd naar Genemuiden en kon trainer Fethi ook nog eens geen beroep doen op Marco Ten Bolscher, ook al geblesseerd.

Het zou die middag geen gemakkelijke klus worden tegen de Barnevelders, dat stond vast. De ploeg stond op de ranglijst direct onder Excelsior’31 2, met maar een punt verschil. Theoretisch een gelijkwaardige tegenstander en er moest daarom gestreden worden voor de drie punten!

De basisopstelling was als volgt:  Wilco Nieuwenhuis (k),  Kevin Jansen, Nick Haase, Gertjan Schultink, Wouter Dittrich, Stijn Beverdam , Tom Lankamp, Stephen Jansen, Denian Twellaar, Niek Averesch en Lourends Smids.

Wisselspelers waren: Marco Hopman, Maarten Baan (A1) en Jasper Veltkamp (A1)

Ondanks het tijdstip van de dag daalde het kwik al een paar graden onder nul. Het werd er niet warmer op toen, na nog maar een krappe 5 minuten, Barneveld zich door de Rijssense verdediging manoeuvreerde en de bal hoog in het net achter doelman Wilco Nieuwenhuis verdween, 0-1.

Er resteerden nog 85 minuten om het éen en ander recht te zetten. In de eerste helft volgden er over en weer kansen voor beide ploegen maar kenmerkend was het tamelijk slordige spel aan de kant van Excelsior’31. De score op het bord bleef lange tijd ongewijzigd en de klok gaf op zeker moment 40 minuten speeltijd aan.

Denian Twellaar en Stijn Beverdam, die overigens wel goed in de wedstrijd zaten, vonden elkaar blindelings met uitmuntend samenspel in de 16 meter. Stijn maakte het koelbloedig af en gaf de Barneveldse keeper daarmee het nakijken. Met een stand van 1-1 gingen zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft toonden de Rijssenaren meer vertrouwen en beten zich steeds beter vast in de tegenstander. Voor Barneveld ontstonden er nauwelijks doelrijpe kansen, hoogstens enkele mogelijkheden.

Tot in de 75e minuut, het moment dat trainer Fethi besloot de voorhoede te versterken met Marco Hopman. Met resultaat, want na 81 minuten was het raak!  Wat eerst een kans leek voor Barneveld, mondde uit in een snelle counter en kwam de assist op naam van Nick Haase. Marco Hopman was de verdediging en doelman van Barneveld te slim af en tekende daarmee voor de 2-1.

Terechte blijdschap en een uiteindelijk verdiende overwinning was het resultaat van deze spannende wedstrijd. De drie punten bleven daarmee in Rijssen en zo  staat Excelsior’31 op een zesde plaats met 19 punten, direct achter Berkum 2 en AZSV 2, die beiden 20 punten verzameld hebben.

Aanstaande zaterdag is er een uitwedstrijd in Ede tegen DTS 2. Deze wedstrijd begint om 12.15 uur.