Zakelijke overwinning voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Zakelijke overwinning voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Excelsior'31 - ZSW/DPN, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben zich vrijdagavond herpakt in de Topklasse. Nadat het vorige week verloor van koploper Brasil’77, rechte het nu de rug tegen ZSW/DPN. Eindstand 5-3.

Binnen dertig seconden was het al raak voor de thuisploeg; doelpunt Maarten Postma. Excelsior’31 was de bovenliggende partij en was nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Kansen kreeg het hiervoor wel, maar deze werden niet benut. Een onhandige overtreding aan de kant van Excelsior’31 betekende een gele kaart voor Remco Haan en een ondertal van twee minuten. Excelsior’31 leek dit goed door te komen, maar moest in deze situatie uiteindelijk toch een doelpunt incasseren. Invaller Sander Kwintenberg, die een degelijke wedstrijd speelde, zorgde met een knal in de kruising voor een verdiende 2-1 ruststand.

Ook na rust was Excelsior’31 de betere ploeg. Niet dat het zelf excelleerde, want voetbalend ging het zelf juist ook te vaak in de fout. De Rijssenaren liepen verdiend uit naar een comfortabele 5-1 voorsprong, maar werden in de laatste vijf minuten van de wedstrijd te gemakzuchtig. Hierdoor kreeg het nog twee tegentreffers te verwerken wat resulteerde in een 5-3 overwinning.

Excelsior’31 blijft door deze zege op de derde plaats staan. Aanstaande woensdag speelt het de lastige uitwedstrijd (in Nijkerk) tegen nummer vier Walk Inn Boys. Aanvang wedstrijd 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Maarten Postma, Sander Kwintenberg, Tom Kamphuis, Rik Harbers en Remco Haan

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Rik Harbers, Remco Haan, Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel