Opstelling:

Frank Beltman (k), Jacco Vis, Simon Kool, Jord Janssen, Mathai Kahraman, Jeroen Dangremond, Gerard ten Hove, Theun Brandriet, Sven Jagersma, DickJan Goorman, Tom

Wissels: Joey Gerritsen-Mulkes, Muel Kool

Verslag: Theun Brandriet

Zaterdag stond voor Excelsior'31 3 de laatste wedstrijd voor de winterstop te wachten. Het was een natte en grijze dag. Kortom, perfect voetbalweer.

Eerder deze week werd besloten om vanuit een defensieve formatie te spelen. Dit doordat we nogal een hoog gemiddelde hadden qua tegendoelpunten. Geen gek idee dus.

Iedereen was gemotiveerd en klaar om te gaan. We wisten dat we de punten nodig hadden aangezien we in de onderste regio van de competitie balanceren.

Vanaf minuut een was goed te zien dat we de tegenstander lieten voetballen. We lieten ons inzakken op eigen helft, waardoor het nogal een eenzijdige wedstrijd werd. De centrale verdedigers van AZSV hadden de bal ontelbare keren overgespeeld, voordat de bal een voorwaartse beweging kreeg.

Er waren daardoor weinig momenten waar de toeschouwers van konden genieten. Welgeteld twee keer. De eerste serieuze kans kwam van de kant van AZSV. Een strakke voorzet belande bij de tweede paal en werd goed ingekopt door de inkomende speler.

Op miraculeuze wijze keerde keeper Frank Beltman de bal met zijn rechter been, onder de omhoog gestoken armen van de spelers van AZSV, die dachten dat de bal het net al had aangeraakt.

Het tweede moment deed zich vlak voor rust voor. DJ kreeg de bal op zijn strakke kapsel, waardoor de bal over de lat ging. 0-0 was de ruststand.

De tweede helft werd een vervolg van de eerste. AZSV 'probeerde' op te bouwen. Deze ballen werden vrij snel onderschept door het afjagen van  Excelsior'31 3. Hierdoor ontstonden een aantal mooie counterkansen, die helaas in het niet vielen door wat ongelukkige acties en wat mindere eindpasses.

Ook werd er een verrassende wissel toegepast. De scheidsrechter had een blessure te verwerken gekregen, waardoor hij niet meer in staat was om de wedstrijd verder te fluiten. De laatste 25 minuten werden geleid door niemand minder dan Jan Nijkamp.

Het tweede gedeelte na rust werd verstoord door een doelpunt van AZSV. Een cornerbal werd ontvangen door een speler, die met een dropkick het net vond, 0-1.

Dit tegendoelpunt zorgde ervoor dat wij achterin een op een gingen spelen en vol voor de aanval gingen. Dit duurde ongeveer 15 minuten, tot aan het laatste fluitsignaal. Goeie aanvallen werden opgezet, maar belandden helaas niet in het netje van de tegenstander.

De eindstand was dan ook 0-1.  We kunnen, ondanks dat we hebben verloren, een goed gevoel overhouden aan deze wedstrijd. We zijn de afspraken nagekomen en hebben gestreden voor alles wat we waard waren.

Na de winterstop gaan we voor goud en klimmen langzaam maar zeker omhoog.