Frank Averesch schiet Excelsior'31 2 met 4 treffers naar volgende ronde

Foto bij Frank Averesch schiet Excelsior'31 2 met 4 treffers naar volgende ronde

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Robur et Velocitas 2 - Excelsior'31 2 0-4 (0-2)
64. Frank Averesch 0-1
76. Frank Averesch 0-2
86. Frank Averesch 0-3
90+2. Frank Averesch 0-4

Opstelling Excelsior'31 2: Mart Nieuwenhuis (85. Frank Beltman), Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink, Mathay Kahraman, Stijn Beverdam (46. Lourens Smids), Yorick Calkhoven (46. Niek Averesch), Mathijs Boerman (46. Stephen Jansen), Denian Twellaar, Marco Hopman, Marco ten Bolscher (60. Nick Haase) en Frank Averesch.

Excelsior'31 2 speelde zaterdagmiddag in de derde ronde van de KNVB Districtsbeker voor reserveteams een uitduel tegen Robur et Velocitas 2. Omdat Excelsior'31 2 onlangs in de districtsbeker voor standaardteams werd uitgeschakeld door zondag hoofdklasser Sportclub Silvolde (1-3), mocht het instromen in de beker voor reserveteams en aantreden tegen de Apeldoorners die uitkomen in de zondag reserve 1e klasse A.

De Rijssenaren begonnen goed aan het duel. Binnen vijf minuten had Yorick Calkhoven de 0-1 al kunnen maken, maar zijn kopbal werd knap uit het doel gehouden door de prima keepende doelman van Robur et Velocitas. Uit de hoekschop die daaruit volgde kreeg Denian Twellaar een goede mogelijkheid maar ook hij wist het net niet te vinden.

Excelsior'31 2 combineerde vervolgens vrolijk verder en Gert-Jan Schultink kopte een bal uit een hoekschop net naast. De kansenregen hield aan, Marco Hopman vond na een prima actie op de vleugel Stijn Beverdam maar hij kon de bal net niet binnentikken. Ook Matthijs Boerman kreeg twee goede kansen aan het einde van de eerste helft, maar de keeper van Robur et Velocitas 2 bleef een sta in de weg.

Vlak voor rust dacht Robur et Velocitas 2 tegen de verhouding in op voorsprong te komen, maar keeper Mart Nieuwenhuis was alert en kon redding brengen.

Na rust ging Excelsior'31 2 verder op jacht naar het bevrijdende doelpunt. Denian Twellaar raakte de paal en ook Marco ten Bolscher vond het net niet na een prima voorzet van Frank Averesch.

In de 64e minuut was het dan toch raak voor Excelsior'31 2. Frank Averesch dacht niet na en schoot een bal vanaf ongeveer 25 meter in de kruising, 0-1.

Na een goede aanval over de rechterkant van het veld vond Kevin Jansen opnieuw Frank Averesch die simpel binnen kon tikken in de 76e minuut, 0-2.

Marco Hopman was even later dichtbij de 0-3, maar hij kopte een voorzet van Frank Averesch net over het doel.

De 0-3 viel in de 86e minuut alsnog. Frank Averesch kwam door over de linkerkant van het veld en schoof de bal in de rechterbenedenhoek. Een zuivere hattrick voor de aanvaller.

In blessuretijd maakte Frank Averesch zijn vierde treffer van de middag door een vrije trap via de muur binnen de schieten, 0-4.

Zo bekert Excelsior'31 2 door naar de volgende bekerronde voor reserveteams. Voor de mannen van Fethi Ozerdogan is het nu winterstop. De competitie wordt 28 januari weer hervat met een uitduel op Sportpark de Boshoek in Hardenberg, waar HHC 2 de tegenstander is om 12.00 uur.