Onnodig verlies Excelsior'31 3 tegen Vroomshoopse Boys 2

Foto bij Onnodig verlies Excelsior'31 3 tegen Vroomshoopse Boys 2

Opstelling Excelsior'31 3:
Petrit Krasniki (k), Kevin Jansen, Barnd Hammer, Jord Jansen, Mathay Kahraman, Wouter Dittrich, Gerald Harbers (Jacco Vis), Matthijs Boerman, Tom Lankamp, Theun Brandriet en Dick-Jan Goorman (Maarten Baan).

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys 2 op het programma, de nummer 3 van de competitie. De heenwedstrijd ging met 2-4 verloren dus waren we gewaarschuwd. Het eerste half uur zag er goed uit,  Excelsior'31 3 combineerde goed en creëerde een aantal goede mogelijkheden maar vergat zich te belonen. Na het eerste half uur werd het spel wat slordiger en kwam Vroomshoopse Boys wat beter in de wedstrijd.

Toch was het Excelsior'31 3 dat de score opende. Na een balverovering op het middenveld stuurde Matthijs Boerman met een lange bal Tom Lankamp de diepte in. Die hield het overzicht en speelde op randje 16 Matthijs Boerman in, die vervolgens met een harde knal in de kruising de 0-1 op het bord zette. Dit was tevens de ruststand.

De trainer waarschuwde in de rust dat we niet met het spelletje van de tegenstander mee moesten gaan en vooral niet de goal tegen moesten krijgen aangezien bij Vroomshoopse boys voetballend niks lukte en ze het puur op strijd en opportunisme gooiden. Dit lukte het eerste kwartier aardig maar daarna kwam Vroomshoopse Boys steeds beter in de wedstrijd.

Ze wisselden een aanvaller voor een verdediger en dat was het kantelpunt in de wedstrijd. Rond de 70e minuut scoorde de thuisploeg de 1-1 na balverlies van ons op het middenveld.
Nog geen 5 minuten later lag ook de 2-1 in het netje op vrijwel identieke manier. Excelsior'31 3 speelde vervolgens alles of niets en helaas werd het niets, na een klasse steekbal van de rechtsbuiten van Vroomshoopse Boys kwam de linksbuiten oog in ook met Krasnikofski. Hij faalde niet en schoot de bal kalm door de benen van onze keeper. Eindstand 3-1.

Zaterdag speelt Excelsior'31 3 om 15:00 thuis tegen Bergentheim 2.